11.3 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

(PREJELI SMO) ZAHVALA Ministru Vizjaku za pozitiven odziv na JAVNI POZIV: Pitna voda ni stvar politične trgovine, ampak ustavna pravica!

Piše: C. R.

Stranka mladih Slovenije je objavila javno zahvalo ministru za okolje Andreju Vizjaku. Objavljamo jo v celoti.

Spoštovani g. Minister mag. Andrej Vizjak, spoštovani predstavniki medijev!

V Stranki mladih Zeleni Evrope smo Vas prejšnji četrtek javno pozvali (poziv je v nadaljevanju), da iz novele Zakona o vodah umaknete sporni del, ki je dopuščal gradnjo na vodovarstvenem območju.

V samem dopisu smo podkrepili, da nas zelo čudi, da je vlada, ki je tako zelo previdna pri zajezitvi širjenja koronavirusa, da navkljub nasprotovanju velikega dela stroke že šesti mesec vztraja z omejitvijo gibanja v nočnem času, v primeru varovanja vodnih virov bistveno manj previdna, čeprav bi lahko bile posledice bistveno hujše ali celo nepopravljive.

Zadovoljni smo, da se je Ministrstvo odločilo umakniti sporni del novele, kateremu smo nasprotovali v Stranki mladih – Zeleni Evrope, ki smo edina politična stranka v Sloveniji, ki je članica Evropske Zelene Stranke.

Veseli nas, da je Vlada Republike Slovenije prisluhnila tako našim argumentom, kot tudi argumentom okoljskih nevladnih in drugih organizacij.

V Stranki mladih – Zeleni Evrope smo sicer zelo kritični do določenih potez Vlade Republike Slovenije a vendarle sposobni pohvale oziroma zahvale, ko je ta upravičena in v primeru umika spornega določila se zahvaljujemo Ministru mag. Andreju Vizjaku za umik sporne določbe.

Ministra mag. Andreja Vizjaka zato tudi prosimo, da iz predloga umakne tudi spremembo 37. člena zakona o vodah, ki bi sicer omogočala določene posege na vodnih in priobalnih zemljiščih.

Glede na to, da smo Ministra mag. Andreja Vizjaka k umiku pozvali javno, smo se odločili, da se javno tudi zahvalimo za dejanski umik.

Igor Jurišič, predsednik Stranke mladih – Zeleni Evrope

 

Vir: Stranka mladih – Zeleni Evrope

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine