17.5 C
Ljubljana
sreda, 23 oktobra, 2024

Petrinja nas potrebuje – zbiranje pomoči za prizadete v potresu

Vir: Pastoralna zveza župnij Slovenj Gradec

Petrinja nas potrebuje! Stopimo skupaj za pomoči potrebne po močnih potresih. Ob grozljivih dogajanjih v  Petrinji smo v naši Pastoralni zvezi in na pobudo Katoliškega kulturnega društva sv.Uršule navezali stik s tamkajšnjim župnikom mag. Damirjem Cekovićem, ki nam je iz prve roke povedal, da so ljudje v veliki duhovni in materialni stiski.

Zanje bomo od petka, 15. januarja, do petka, 22. januarja, vsak dan zbirali konkretno materialno pomoč, ki jo nujno potrebujejo. Darujete lahko: kavo, čaj, konzervirano hrano(paštete, namaze, gotove jedi …), trajno mleko, otroško hrano, britvice, pene za britje, pralni prašek …

Prosimo vas, da pri darovanju upoštevate ta seznam, saj bomo ostalo primorani zavrniti.

Kdor materialnih darov ne more dostaviti v Slovenj Gradec, lahko daruje prek Katoliškega kulturnega društva sv. Uršule: TRR SI56 0245 0026 1950 380, namen: PETRINJA, sklic: 00 15012021. Dar lahko pustite v predprostoru Elizabetinega doma, ki bo v ta namen odklenjen, prosimo pa, da se držite smernic NIJZ in vstopate posamično.

Zbrano pomoč jim bomo 23. januarja osebno peljali. Boglonaj! Predvsem pa nas župljani Petrinje prosijo, da zanje molimo, saj doživljajo težke čase negotovosti in strahu.

»Vsakdo naj da, kakor se je v srcu odločil, ne z žalostjo ali na silo, kajti Bog ljubi veselega darovalca.« (2 Kor 9,7)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine