23.5 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Vabljeni k ogledu oddaje Beremo! O Slovencih v zamejstvu in po svetu z ministrico dr. Heleno Jaklitsch

V soboto ob 20.00 uri vabljeni k ogledu oddaje Beremo na televiziji Nova24TV. Voditelj oddaje Metod Berlec bo z zgodovinarko, sociologinjo in ministrico za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Heleno Jaklitsch spregovoril o naših rojakih v zamejstvu in po svetu, njihovem prispevku k osamosvojitvi Slovenije, njihovem današnjem položaju in knjigah, ki so s tem povezane.

Dr. Helena Jaklitsch se je rodila leta 1977 v Novem mestu. Izhaja iz kočevarsko-slovenske družine. Leta 2002 je diplomirala na Filozofski fakulteti v Ljubljani, smer zgodovina in sociologija.

Leta 2009 je na Oddelku za zgodovino Filozofske fakultete v Ljubljani magistrirala, leta 2016 pa s temo Slovensko begunsko šolstvo v taboriščih v Avstriji in Italiji od 1945 do 1950 doktorirala. 

V letih 2005–2014 je bila zaposlena na odgovornih delovnih mestih na Ministrstvu za pravosodje. V času priprav in predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije v prvi polovici leta 2008 je bila vodja projektne skupine za operativno vodenje logističnih priprav in izvedbo dogodkov ministrstva med predsedovanjem.

Od leta 2014, do imenovanja za ministrico zadolženo za Slovence v zamejstvu in po svetu marca lani, je bila zaposlena na Ministrstvu za kulturo, sprva v Službi za slovenski jezik, nato pa v Direktoratu za ustvarjalnost. 

Je podpredsednica Slovenskega zgodovinskega društva za novejšo in sodobno zgodovino, članica upravnega odbora Nove Slovenske zaveze ter avtorica številnih strokovnih in poljudnih člankov.

Voditelj oddaje bo ministrico tudi vprašal: Vlada v kateri sodelujete je prisegla lani marca, takoj ob začetku epidemije koronavirusa. Kako ocenjujete delo vlade v kateri sodelujete in stalne poskuse t. i. globoke države, da bi jo zrušila s pomočjo leve opozicije in dominantnih tajkunskih medijev?

Vabljeni k ogledu oddaje! Vabljeni tudi na spletno stran www.vseknjige.si

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine