25.5 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

(VIDEO) Šarec zahteva, da se na NIJZ vrne Nina Pirnat. Poglejte časovno rekonstrukcijo izjav Nine Pirnat, ki je v Slovenijo pripeljala epidemijo

Predsednik LMŠ Marjan Šarec je danes sicer pozval državljanke in državljane, naj zaradi COVID-19 spoštujejo omejitvene ukrepe, a je spet grobo napadel vlado.

Šarec je v izjavi za medije dejal, da bi morala vlada s čela NIJZ takoj odstaviti Milana Kreka in glavnega govorca Jelka Kacina.

NIJZ bi po Šarčevem mnenju morala spet voditi Nina Pirnat.

Tukaj je časovna rekonstrukcija izjav marca odstavljene direktorice NIJZ Nine Pirnat, ki je v Slovenijo pripeljala epidemijo (od dne 24.2.2020 do 8.3.2020):

24.2.2020 : “Potniki, ki se vračajo iz tujine in dobijo bolezenske znake, naj po telefonu kontaktirajo zdravnika. Zaščitno vedenje pa ni potrebno, tudi maske ne.”

28.2.2020“Ljudje, ki prihajajo z ogroženih območij in so zdravi, so lahko normalno vključeni v delovni kolektiv in ne potrebujejo domača samoizolacije.”

2.3. 2020: “Mogoče je seveda, da je virus med nami, vendar tudi če je, so očitno znaki tako blagi, da ne povzroča težav.”

5. 3. 2020: “Poudariti moram, da je za prenos bolezni potreben tesnejši stik z bolnikom, zato je verjetnost, da bi se okužili bolniki in njihovi spremljevalci na urgenci zelo majhna, podobno velja za sopotnike na letalu.”

8.3. 2020“V Sloveniji še zdaleč nimamo epidemije koronavirusa in upamo, da jo bomo preprečili.”

Video si lahko ogledate TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine