25.5 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Darko Štrajn tako obupan, da ima težave že z osnovnimi družboslovnimi definicijami

Dolgoletni prisesanec na proračunska sredstva, profesor Darko Štrajn v svojih izjavah na Twitterju govori o uzurpaciji oblasti in vzpostavitvi diktature. Na njegove javne nebuloze, se je odzval filozof Aleš Ernecl, ki ga je javno povabil na pogovor. “Spoštovani profesor Štrajn. Ko vas berem, si ne morem kaj, da vas ne bi povabil na pogovor na skajpu. Tam mi boste lahko razložili vse o tem, kaj je na demokraciji takega, da v njej težko zmagujejo skrajno desne stranke, kaj je za vas skrajno, kaj desno, kaj mislite z uzurpacijo,” ga je javno izzval Ernecl. Bomo dočakali njegovo pojasnilo?

 

Darko Štrajn je iznašel novo besedno zvezo, ki jo ponavlja do onemoglosti. Po njegovem mnenju se pri nas trenutno dogaja uzurpacija oblasti. Ideolog, dolgo vladajoče Liberalne demokracije Slovenije, je zapisal, da v demokraciji skrajno desne stranke težko pridejo na oblast, če je ne uzurpirajo. To pa se je, po njegovem, zgodilo z izvolitvijo trenutne vlade, ki si je, po njegovo, dovolila nelegitimno onemogočanje opozicije pri vodenju dveh preiskovalnih komisij v parlamentu.

Eden najbolj slavnih ekstremno levih mislecev je pozabil povedati, da so preiskovalno komisijo o nepravilnostih v postopkih nabave nujne zaščitne opreme, napovedovali v opozicijskih strankah dva tedna, a so jo bili nesposobni ustanoviti. Pozabili pa so tudi povedati, da bo v njej imela vsaka stranka enega predstavnika, kar pomeni, da bo imela opozicija večino. A je to slavnemu profesorju iz Liberalne akademije, težko razumeti.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine