14.9 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Povzročila nesrečo, pobegnila in nato odklonila alkotest

V jutranjih urah so piranski policisti v Vinjolah ustavili 41-letnega moškega, ki je vozil osebni avtomobil kljub začasni prepovedi vožnje. Policisti so mu avtomobil zasegli, sledi še obdolžilni predlog.

 

Ob 16.48 je na cesti Valeta – Strunjan, 60-letna voznica trčila v nasproti vozeči avtomobil in s kraja odpeljala, ne da bi nudila svoje podatke. Koprski prometni policisti so vozilo povzročiteljice izsledili in zaustavili na avtocestnem počivališču Ravne. Voznica je v postopku odklonila alkotest in strokovni pregled, zato ji je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznico sledi še obdolžilni predlog.

Gorenjski policisti so minuli dan iz prometa izločili tri voznike, ki so bili vsi brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Prvega so obravnavali ob 20. uri zvečer, ustavili pa so ga na območju Škofje Loke. Na   vozilu   so   bile   nameščene   druge registrske tablice, preizkus alkoholiziranosti pri vozniku pa je pokazal rezultat 0,70 mg/l. Drugemu vozniku so osebni avtomobil na območju Kranja zasegli ob 21. uri. Tudi na tem vozilu so bile nameščene druge registrske tablice, avtomobil ni bil registriran, voznik pa poleg vožnje pod vplivom alkohola (0,28 mg/l) in brez vozniškega dovoljenja tudi ni ustavil policistom. Tretjega voznika brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,40 mg/l) pa so prav tako v Kranju obravnavali danes ponoči. Vsem trem so vozila zasegli in jih izločili iz prometa.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine