22.8 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Šest tujcev ilegalno prevažalo migrante čez mejo – poleg njih policisti ujeli še 64 migrantov

Policisti so na območju Policijske uprave Ljubljana v torek prijeli šest tujcev, ki so nezakonito prevažali migrante čez mejo. Vseh šest osumljencev so pridržali in jih bodo privedli pred preiskovalnega sodnika zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

 

Policisti so v Koprivniku ustavili voznika in ugotovili, da je 46-letni Sirec v vozilu prevažal dva Sirca, ki sta nezakonito prestopila državno mejo.

V Starem Logu so med kontrolo voznika in sopotnika, Tunizijca in Pakistanca, odkrili, da se v kombiniranem vozilu nahaja 25 tujcev, Pakistancev in Indijcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

V Podskrajniku so pri kontroli tovornega vozila ugotovili, da so trije Italijani prevažali 37 Pakistancev in Afganistancev, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Kot so sporočili iz ljubljanske policijske uprave, so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Koprivnika, Starega Loga in Podskrajnika, izsledili in prijeli 64 tujcev (državljane Pakistana, Sirije, Indije, in Afganistana),   ki so nezakonito   prestopili   državno mejo. Poleg tega so v Ljubljani prijeli državljana Afganistana, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine