16.4 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Na grbi davkoplačevalcev še devet novih ilegalnih migrantov; zalotili Alžirca z ukradenimi mobilnimi telefoni

Policisti PMP Obrežje so na vstopu v Slovenijo med pregledom tovornega vozila srbskih registrskih oznak na podvozju našli skritega državljana Libije, ki se je skušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

 

Sicer pa so policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Župelevca in Novega mesta izsledili in prijeli 11 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s petimi državljani Irana, tremi državljani Bangladeša in po enim državljanom Pakistana, Maroka in Alžirije še niso zaključeni.

Ilegalne migrante so našli tudi na Štajerskem ter v Pomurju. Policisti PP Ormož so včeraj okoli 18. ure prijeli državljana Maroka in Alžirije, ki sta na nedovoljen način prestopila državno mejo. Postopek s tujcema še ni zaključen. Pomurska policija pa poroča, da je bilo včeraj na območju Ljutomera prijetih devet tujcev (osem državljanov Libije in en državljan Alžirije), ki so nezakonito vstopili v našo državo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

Iz ljubljanske policijske uprave so sporočili, da so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli pet tujcev (državljane Maroka  in  Alžirije),  ki  so  nezakonito  prestopili državno mejo. Prijeti so bili v krajih Mozelj, Rajndol in Ljubljani.  Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Na območju PU Koper pa so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali enega mifranta. Gre za Alžirca, ki ga sumijo tudi kaznivih dejanj tatvin, ker so pri njem našli več GSM aparatov, ki izvirajo iz kaznivih dejanj (tatvina). Postopki še potekajo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine