22.8 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Zvonko Černač: Kdaj bo vlada v zakonodajno proceduro vložila zakon o zaščiti vodnega vira Malni pri Planini?

Ker gre za materijo, ki se po veljavni zakonodaji ne ureja z zakoni pač pa s podzakonskimi akti, me zanima, ali bo na podoben način vlada ravnala tudi v drugih primerih zaščite vodnih virov?

Poslanec SDS Zvonko Černač je na Vlado Republike Slovenije naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi z zakonom o zaščiti vodnega vira Malni pri Planini. Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju:

Pred časom oziroma 15. 6. 2019 je bila na spletni strani občine Postojna, povzeli pa so jo tudi nekateri drugi mediji, objavljena novica o tem, da bo Vlada RS na predlog pristojnega ministra Simona Zajca v zakonodajno proceduro vložila zakon o zaščiti vodnega vira Malni pri Planini. Zakon je sicer naročila in plačala občina Postojna. Link do novice: https://www.postojna.si/objava/199041.

V skoraj dveh mesecih je Ministrstvo za okolje in prostor objavilo oziroma v javno razpravo posredovalo osnutek Uredbe o zaščiti vodnih virov na tem območju, ki se pripravlja že nekaj časa. V zvezi z zakonom pa ni zaslediti nobene iniciative, kljub temu da je zakon pripravljen in ima vse sestavine, ki so potrebne za vložitev v zakonodajno proceduro.

Ker se v skoraj dveh mesecih glede zakona ni zgodilo nič, me zanima:

1.Kdaj bo Vlada RS v zakonodajno proceduro vložila omenjeni zakon?

2. Ali bo občini Postojna povrnila stroške priprave tega akta?

3. V kakšnem medsebojnem razmerju bosta Uredba, ki je v javni obravnavi in sprejem katere predvideva tudi predlog zakona, ki pa še ni v zakonodajni proceduri? 

4. Ker gre za materijo, ki se po veljavni zakonodaji ne ureja z zakoni pač pa s podzakonskimi akti, me zanima, ali bo na podoben način vlada ravnala tudi v drugih primerih zaščite vodnih virov?

Vir: sds.si

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine