12.8 C
Ljubljana
četrtek, 13 junija, 2024

Politični analitik Miran Videtič odgovarja komisarki Sveta Evrope za človekove pravice Dunji Mijatović: Dunja, Dunja, mani se ćorava posla*

Piše: Sara Kovač (Nova24TV.si)

“Draga Dunja, kaj bomo pa s tistimi, ki smo čakali na obvoznici, ko so ti aktivisti šli na sprehod iz centra Ljubljane v Šiško? Pa tam ni vladnih prostorov, torej se je šlo zavestno nagajat ljudem. Kaj bomo s tistimi, ki so jih aktivisti poškodovali, jim odvzemali opremo za delo in podobno? Kaj bomo s tistimi, ki so šikanirani, nad katerimi se izvaja mobing, ker ne sprejemajo ideologije, ki je tebi blizu? Ne sprejemajo ektremizma katerekoli vrste, tudi tvojega ne. Dunja, Dunja, mani se ćorava posla*,” politični analitik Miran Videtič na Facebooku odgovarja na pozive Dunje Mijatović k odpravi kazni za levičarske aktiviste, ki so kar dve leti kršili predpise.

Podpora slovenskim levičarskim nevladnim organizacijam je res neverjetna in prihaja tudi iz tujine, na primeru komisarke Sveta Evrope za človekove pravice Dunje Mijatović lahko vidimo, da so tuje institucije povsem prepredene s Sorosovi kadri – tudi ko gre za delikvente, ki so kar dve leti kršili predpise o zbiranju z namenom čiste provokacije. Ti dve leti Janševe vlade smo bili priča neprijavljenim protestom, ustrahovanjem, grožnjam s smrtjo, fizičnim preprekam ob protestih, vandalizaciji lastnine, zaporam cest in podobno. Nastali stroški nasilništva in stroškov varovanja so bili enormni in bi jih sicer namesto razvajene ljubljanske elite morali poravnati vsi državljani.

Mijatovićeva je namreč danes pozvala h končanju vseh postopkov proti aktivistom civilne družbe v Sloveniji ter odpravi kazni zanje. “Zahteva, da morajo mirni protestniki povrniti stroške varovanja nedovoljenih javnih zbiranj, je v nasprotju s slovenskimi in mednarodnimi določili,” je zapisala. Opozorila je, da slovenska zakonodaja, ki ureja javne shode, jasno ločuje med organiziranimi dogodki in javnimi zbiranji.

Jenull je z neprijavljenimi protesti povzročil enormne stroške varovanja

Mijatovićeva očitno ne pozna slovenskih predpisov ali pa jih ne želi, saj Jaša Jenull ni prijavil in zavaroval nobenega izmed mnogih shodov. Zato je morala policija varovati po uradni dolžnosti, da se je ohranil relativen mir in varnost. Sedaj pa pozor. Ob kar dvoletnem ustrahovanju levičarjev in dokazov z grožnjami je Mijatovićeva prišla na idejo, da so bili predstavniki civilne družbe ustrahovani in pozvala, da je treba postopke proti osebam, ki so sodelovale na “mirnih” protestih, odpraviti.

Frontman petkovih protivladnih protestov Jaša Jenull (Foto: Jaša Jenull FB)

Če se to zgodi, kar je napovedala tudi nova Golobova vlada, je to dokončen padec pravne države.

* Dunja, Dunja, ne ukvarjaj se slepimi posli

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine