20.9 C
Ljubljana
četrtek, 18 avgusta, 2022

Mravljišče.si poroča: (GLOSA) Nova SZDL in figov list

Piše: Mravljisce.si

Ne morem drugače, da ne bi predstavil nekaj najbolj odmevnih dogodkov prve polovice meseca junija. Takrat se je res dogajalo vse živo, tako da sem komaj sledil dogodkom in sem si, ko sem podpiral šank v svojem priljubljenem lokalu »Bangladesh«, v svojo beležnico zapisoval osnovna dejstva.

Ker je pač sedaj svoboda, ko golobi frčijo in serjejo po naših glavah vsepovsod, se je tudi mojim pivskim bratcem nekoliko bolj razvezal jezik. Eden od njih je bil še posebej prizadeven in mi je nato preko maila poslal zadevo, za katero je menil, da je ne smem spregledati. Češ, poglejte našega pogumnega mladega kolega, kako se je potegnil za nas in spregovoril o tem, kaj se v resnici dogaja v javni hiši, pardon, javnem zavodu na Kolodvorski in Tavčarjevi.

In za kaj je šlo? Ja, seveda, Gregor Drnovšek je v intervjuju spregovoril za Domovino. Med drugim je dejal tudi tole: »Težnja prevzema RTV hiše s strani Janeza Janše je vedno obstajala. Zdaj se je pač zgodila prek prevzema Programskega sveta s strani ljudi, ki so blizu tej opciji in tega niti ne skrivajo. V programskem svetu je takšnih trenutno 21 od 29.« Uau! Z mojega udbovskega zornega kota je tale Gregor res en pameten dečko. Nekateri pravijo, da se je šolal na škofijski gimnaziji (žal mi moji nekdanji udbovski kolegi niso znali povedati, na kateri – če se je sploh šolal na taki ustanovi in če ni vse skupaj samo en »fake news«). Ampak dobro, pustimo to. Kot starega udbovca me zelo veseli, da je prodorni novinar, ki je prišel na RTV pred kakimi petnajstimi leti in to kot, pomislite, novinar »Janševe« Demokracije, takole lepo obrnil svoje vrednote, postal član Programskega sveta RTVS (kot predstavnik zaposlenih), tako da lepo vidi, kdo je v tem organu za »našo stvar« (cosa nostra) in kdo ne. In za zdaj kaže, da večina v programskem svetu z mojega skromnega udbovskega vidika ni na strani resnice in pravice. Lahko se celo zgodi, da nam ta banda za direktorja TVS postavi kar Uroša Urbanijo.

Več preberite TUKAJ

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine