30.7 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

Goriški kriminalisti raziskali dva zelo brutalna letošnja dogodka

Piše: D. B. 

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Nova Gorica so 22. junija 2023 na območju Nove Gorice obravnavali kaznivo dejanje ropa. 

Žrtev brutalnega ropa je bila kitajska državljanka, srednjih let, zamaskiran storilec je od žrtve zahteval gotovino in to podkrepil z nevarnim predmetom. Zaradi strahu in fizičnega napada je žrtev storilcu izročila več sto evrov. Prav tako se je storilec nad žrtvijo fizično znesel, zaradi telesnih poškodb ji je bila kasneje nudena ustrezna zdravniška pomoč v šempetrski bolnišnici. Z nadaljnjo preiskavo, zbiranjem obvestil in dokazov je bilo tudi ugotovljeno, da je bila omenjena oseba žrtev kaznivega dejanja trgovine z ljudmi.

V sodelovanju z italijanskimi varnostnimi organi (državna policija iz Gorice in orožniki iz Lombardije, Republika Italija) in italijanskimi pravosodnimi organi (iz Lombardije) so bile v mesecu septembru 2023 v Italijanski republiki opravljeni tudi dve hišni in ena osebna preiskava. V sklopu preiskav v sosednji Italiji je bil zasežen tudi dokazni material, ki je bil kasneje priložen kazenski ovadbi. Istočasno so potekale hišne preiskave tudi v Sloveniji oz. na Goriškem, kjer so kriminalisti prav tako zasegli in zavarovali še dodatne dokaze, ki so podkrepili sum kaznivega dejanja trgovine z ljudmi.

V okviru obsežne in zahtevne kriminalistične preiskave so novogoriški kriminalisti v začetku tega meseca oz. 2. decembra 2023, odvzeli prostost tudi 63–letni državljanki Kitajske in jo naslednjega dne oz. 3. decembra letos s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Trgovina z ljudmi (po 1. odstavku 113. člena Kazenskega zakonika) privedli k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je zoper osumljeno državljanko Kitajske odredila pripor.

Novogoriški kriminalisti so z zbiranjem dokazov in obvestil ter ob pomoči tujih varnostnih organov zbrali tudi dovolj dokazov za podajo kazenske ovadbe zoper 38–letnega slovenskega državljana, osumljenca zgoraj omenjenega kaznivega dejanja ropa na Goriškem. Ker se osumljeni trenutno nahaja v priporu zaradi suma storitve več kaznivih dejanj ropov na območju Italijanske republike, so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica zoper osumljenca na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici podali kazensko ovadbo po redni poti.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine