5.9 C
Ljubljana
četrtek, 30 marca, 2023

Aleksander Čeferin pripravlja novo morebitno epidemiološko bombo! Ali je že pozabil na Bergamo?

Piše: Luka Perš (Nova24tv)

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je še enkrat dokazal, da imajo milijonski zaslužki Uefe prednost pred skrbjo za zdravje. V Veliki Britaniji in v Londonu narašča število okuženih z Delta različico virusa covid-19, ki je veliko bolj smrtonosna. “Vsi vemo, da so nekateri preventivni ukrepi nujni, zlasti ustrezna socialna distanca, da nekoč dokončno premagamo okužbe. Ko pa vidite posnetke ljudi na stadionu, ki so si zelo blizu in uspehe svojih ljubljencev praznujejo z velikimi objemi, je več kot jasno, da to spodbuja proces novih okužb. Komercialna plat športnega dogodka ne more in ne sme zasenčiti vprašanja varnosti in zdravja nogometašev in navijačev”, “ je bil kritičen nemški minister za notranje zadeve Horst Seehofer.

Eno najbolj prizadetih mestih zaradi epidemije koranavirusa je bilo italijansko mesto Bergamo. Vzrok za številne okužbe v mestu je bila tekma v Ligi prvakov med Atalanto in Valencio. Takrat je po Italiji že razsajal virus, a so na Uefi bili “pametnejši”. Pulmolog iz Bergama, dr. Fabiano di Marco je tako povedal, da je bila prav ta tekma biološka bomba. Enako niso reagirali na tekmi med Liverpoolom in Atletico Madridom v sredini marca, ko je bilo jasno, da je epidemija koronavirusa na pohodu.

Na odločitev Uefe, da bo na finalni tekmi v Londonu gostila 60 tisoč navijačev, so se oglasili kritično z Nemčije. Nestrinjanje sta izrazila nemški poslanec SPD   Karl Lauterbach in nemški minister za notranje zadeve Horst Seehofer, poroča Vfokusu.si. Nemški medij FAZ je kritično poročal tudi o tem, da je predsedniku Uefe Aleksandru Čeferinu glavna skrb, kako bo 2500 ljudem na Wembleyu uredil ogled tekem z VIP prostora. Izjeme zahteva tudi za svoje povabljence na finalni in polfinalni tekmi Evropskega prvenstva v nogometu piše isti slovenski medij.

Veselje navijačev Iličičeve Atalante ob zmagi nad Valencio na milanskem stadionu. (Foto: epa)

Nemški notranji minister Horst Seehofer kritično izpostavlja, da Čeferin pred skrbjo za javno zdravje, daje prednost kapitalu!

Poslanec nemških socialdemokratov, Karl Lauterbach, je med drugim tudi ekspert za področje zdravja. Tokrat je zelo ostro udaril po predsedniku Uefe. Obtožil ga je, da je odgovoren za tisoče smrtnih žrtev v prvem valu pandemije covid-19. Enako se je kritično odzval na novico, da Uefa hoče na finalno tekmo pripeljati 60 tisoč navijačev. “Povsem neodgovorno”, dodaja poslanec SPD Lauterbach, saj vemo, da v Angliji že divja delta različica virusa Covid-19, ki je veliko bolj smrtonosna.

Enako je bil kritičen do te odločitve nemški notranji minister Horst Seehofer. Le ta je povedal in izpostavil, da so nekateri preventivni ukrepi nujni. Opozoril je na socialno distanco, ki je bil eden najpomembnejših ukrepov za zajezitev epidemije. A na nogometnih stadionih ljudje sedijo blizu in uspehe svoje ekipe proslavljajo z veliki objemi in tudi poljubljanjem. Vse to so jasni znaki, da se spodbuja nove procese okužb, je povedal trenutni nemški notranji minister. “Komercialna plat športnega dogodka ne more in ne sme zasenčiti vprašanja varnosti in zdravja nogometašev in navijačev”, je bil še kritičen Seehofer.

Nemški notranji minister Horst Seehofer: ““Komercialna plat športnega dogodka ne more in ne sme zasenčiti vprašanja varnosti in zdravja nogometašev in navijačev”. (Foto: Epa)

To je le še eden izmed dokazov, da je predsedniku Uefe Aleksandru Čeferinu in njegovi ekipi vseeno, ali se bo finalna tekma evropskega nogometnega prvenstva, spremenila v novo epidemiološko bombo. Čeferin pa se vse kaže, se ne uči na starih napakah, saj raje izpolnjuje želje arabskega in ruskega kapitala. Prav tadva spadata med glavne sponzorje Uefe. Nič, Aleksander Čeferin je še enkrat pokleknil pred kapitalisti najhujše vrste.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine