3.6 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Znane osebnosti, ki so se znašle v nemilosti »prebujene« levice

Piše: A. S.

»Woke« kultura, oziroma kultura »prebujene« desnice, ki je le nova stopnja v kulturni vojni politične korektnosti proti tradicionalnim vrednotam evropske civilizacije se je zavlekla v vse pore osrednje zabavne industrije in Hollywooda. Podrejajo se ji večinoma vse znane osebnosti. Kljub temu pa obstajajo tudi tisti znani obrazi, ki se nočejo uklanjati vsaki muhi politično korektne globalistične levice.

Spodaj predstavljamo nekaj takšnih primerov znanih osebnosti, ki se ne prilagajajo »woke« kulturi, pa tudi takšne, ki so se znašli med tarčami »prebujencev«, ker so se kdaj zarekle, ali pa so nevede prekršile kakšno izmed njihovih pravil, kljub temu, da tudi same podpirajo politično korektno enoumje.

Joe Rogan

Ameriški komik, gostitelj podcastov in športni komentator mešanih borilnih veščin Joe Rogan v svojih podcastih redno kritizira hollywoodske osebnosti, ki živijo v »liberalnih mehurčkih«. Prebujence pa je razburil predvsem zato, ker je v svojo oddajo povabil Alexa Jonesa, zaradi česar je bil označen za »rasista«, ter zato ker nasprotuje transspolnim trendom v športu, ki narekujejo, da lahko moški, ki je »spremenil« spol tekmuje v ženski kategoriji. Zato je bil seveda nemudoma označen za transfoba.

J.K. Rowling

Britanska pisateljica J.K. Rowling, najbolj znana po seriji romanov o Harryju Potterju, je tipičen primer znanih osebnosti, ki se trudijo ugajati kulturnim marksistom in zagrizeno podpirajo vse politično korektne trende, se pa kljub temu zaradi zarečenih besed znajdejo na črnem seznamu prebujencev. Njen glavni greh je bil, da je javno kritizirala nek članek, kjer je bila beseda ženske nadomeščena z izrazom »osebe, ki imajo menstruacijo«. Razlog za to je bil seveda, da se transspolne »ženske« ne bi počutile prikrajšano in užaljeno. Zaradi tega je bila pisateljica takoj označena za »transfobko«, odrekli so se je celo nekateri igralci, ki so postali znani v filmskih adaptacijah njenih knjiga, prejela pa j tudi več groženj s smrtjo.

Rose McGowan

Kljub temu, da je bila ena glavnih predstavnic »#MeToo« gibanja, se je ameriška igralka Rose Mcgowan močno zamerila »prebujeni« levici, ker je označila Bidna in demokrate za »goljufe« in »pošasti«.

Laurence Fox

Britanski igralec Laurence Fox velja za enega glavnih nasprotnikov »woke« ideologije v Združenem kraljestvu. Levičarje je najbolj zmotil s svojim mnenjem, da odnos medijev do Meghan Markle ni povezan z rasizmom, ter da mogoče v film 1917 o prvi svetovni vojni ne spadajo sikhovski vojaki s turbani. Očitno pa bo Fox bojevnikom za »socialno pravičnost« povzročil še mnogo sivih las, saj naj bi ustanavljal lastno politično stranko katere cilj bo vrnitev k »britanskim vrednotam«.

Ice Cube

Le v današnji dobi politično korektne norosti je možno, da se je temnopolti ameriški raper Ice Cube, ki je celo posnel pesem proti Trumpu z naslovom »Aretirajte predsednika« znašel na črnem seznamu sodobne levice. Razlog za to je bil, da se je srečal z sedaj že bivšim svetovalcem Trumpa Kushnerjem s katerim se je pogovarjal o ekonomskem načrtu za pomoč črncem v ZDA.

Matthew McConaughey

Znani ameriški igralec Matthew McConaughey se je znašel »na tapeti« levičarskih inkvizitorjev na družbenih omrežjih, ko je obtožil hollywoodske liberalce pokroviteljstva in zaničevanja do vseh, ki glasujejo drugače od njih. Zato, ker je pozval k kompromisu, je bil obtožen »belega privilegija«.

Nick Cave

Avstralski glasbenik in občasni filmski igralec Nick Cave je v zapisu objavljenemu na njegovi spletni strani rekel, da je politična korektnost postala »najbolj nesrečna religija na svetu«, ki zaradi moralne vzvišenosti in samopravičnosti ni več sposobna priznati zmote. Seveda se je nanj spustil plaz kritik liberalcev, ki so mnenja, da kot beli heteroseksualni moški nima pravice imeti mnenja o takšnih stvareh.

Ricky Gervais

Angleški komik in igralec Ricky Gervais se je močno zameril »prebujencem«, ko je kot voditelj podelitve zlatih globusov v svojem govoru »smetani« Hollywooda rekel, da naj ne pridigajo drugim kako morajo živeti in kakšna politična mnenja morajo imeti. Liberalni Hollywood je izpostavil kot skupnost, ki po eni strani podpira »socialno pravičnost«, po drugi strani pa molči o ljudeh kot je Harvey Weinstein.

Gina Carano

Igralka Gina Carano je bila odpuščena iz nadaljevanke Mandalorian, ko je v svojih čivkih na Twitterju branila in zagovarjala konservativce. Zato je bil seveda tudi obtožena »rasizma« in »transfobije«.

Nick Searcy

Ameriški igralec Nick Searcy ima kljub svoji odprti podpori Donaldu Trumpu precej uspešno kariero, ga pa zaradi njegove konservativne usmerjenosti večkrat napadajo »prebujeni« levičarji.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine