11.2 C
Ljubljana
sobota, 1 aprila, 2023

Zmaguje tudi svoboda govora: Thaïs Descufon na drugi stopnji oproščena obtožb »spodbujanja rasnega sovraštva« in »žalitev na podlagi rase«

Piše: Kavarna Hayek

V sredo sta bila na drugi stopnji francoska domoljuba Thaïs Descufon in Jérémie Piano oproščena obtožb »spodbujanja rasnega sovraštva« in »žalitev na podlagi rase«. To je sporočila ASLAzdruženje za zaščito aktivistov in žvižgačev.

Domoljubna aktivista francoske Generacije identitete sta bila obsojena zaradi domnevnih žalitev ilegalnih migrantov januarja 2021.

Študentka iz Toulousa in drugi aktivist Génération identitaire Jérémie Piano sta bila obsojena na dva oziroma štiri mesece zapora in plačilo 3.000 oziroma 4.000 evrov globe zaradi izjav in objave videoposnetkov protimigrantske akcije, ki sta jo s kolegi izvedla 20. januarja v Pirenejih na španski meji.  Piano je bil po operaciji Defend Europe Pyrénées preganjan zaradi »spodbujanja sovraštva, nasilja in diskriminacije neevropskih migrantov«. Med drugim je izjavil, da so bili med nezakonitimi priseljenci, ki so prečkali Col du Portillon, »verjetno tatovi, posiljevalci in potencialni teroristi«.

Več preberite TUKAJ

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine