10.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Ženska, ki demokratskega kandidata Bidna obtožuje spolnega napada, poziva k njegovemu odstopu od kampanje

Tara Reade, ki nekdanjega podpredsednika ZDA Josepha Bidna obtožuje, da jo je leta 1993 spolno napadel, je demokratskega predsedniškega kandidata v svojem prvem televizijskem intervjuju pozvala, naj odstopi od predsedniške kampanje. Kot je dejala, je pripravljena sprejeti preizkus z detektorjem laži.

 

Celoten intervju sicer še ni objavljen, v četrtek pa so bili na Twitterju Kellyjeve objavljeni posamezni odlomki. V njih Readova zatrjuje, da je pripravljena sprejeti preizkus z detektorjem laži, ampak le, če bo to storil tudi Biden, ki mu je sporočila, da mora odgovarjati za svoje dejanje.

Tara Reade je bila lani med ženskami, ki so Bidna obtožile neprimernega obnašanja oziroma dotikanja. Vendar pa je aprila lani za tiskovno agencijo AP povedala, da se Bidna ni nikoli bala. Letos marca je 56-letnica zatrdila, da jo je Biden, ko je bila stara 29 let, na kongresnem hodniku stisnil ob zid in jo prijel za mednožje.

Readova je privolila v intervju z nekdanjo voditeljico televizij Fox News in NBC Megyn Kelly. Ta je bila zvezda televizije Fox News, ki se je leta 2016 bodla s predsedniškim kandidatom Donaldom Trumpom. Z omenjene televizije je šla po izbruhu škandalov zaradi spolnega nadlegovanja in se preselila k NBC. Vzdržala je leto dni, nato pa je morala oditi zaradi “rasno neobčutljivih izjav”.

Tara Reade pravi, da si je izbrala Kellyjevo, ker je bila voditeljica tudi sama žrtev spolnega nadlegovanja s strani delodajalca pri Foxu. Doslej je zavračala številne ponudbe s televizije Fox News. Tja ni šla, ker je, kot zatrjuje, demokratka in podpornica nekdanjega kandidata za predsednika Bernieja Sandersa.

77-letni Biden je pred tednom dni prvič javno zanikal obtožbe. Dejal je, da se to ni nikoli zgodilo in da ne ve, zakaj se s tem prihaja na dan po 27 letih. Izjave Readove Bidnu, za katerega je delala v njegovi pisarni, ko je bil senator iz Delawara, so skozi leta doživljale evolucijo, zadnja najbolj resna obtožba pa je izjemno dobrodošla za republikance, ki gredo na predsedniške volitve s kandidatom, ki ga posilstev in spolnih napadov obtožuje 16 žensk.

Američani so trenutno glede Bidna in Readove razdeljeni. Zadnja anketa Monmouth ugotavlja, da jih tretjina verjame Bidnu, tretjina Readovi, tretjina pa nima mnenja. Ista anketa ugotavlja, da je Biden povečal prednost pred Trumpom, kar bi lahko pomenilo, da obtožbe ne bodo vplivale na volitve, za katere ocenjujejo, da bodo predvsem referendum o Trumpu.

……………..

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine