10 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Že več kot 200 okuženih s tržnice v Pekingu

Na Kitajskem so zabeležili 27 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, je danes sporočilo zdravstveno ministrstvo v Pekingu. Od tega so jih 21 zabeležili v Pekingu, s čimer je število okuženih iz tega novega žarišča v eni izmed pekinških tržnic že preseglo 200.

Še en primer okužbe so potrdili v sosednji provinci Hebei, tri v provinci Guangdong, en primer pa v Šanghaju, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Najbolj zaskrbljujoče postaja žarišče z veletržnice Xinfadi na jugozahodu Pekinga. Prve okužbe s te tržnice, na katero prihaja blago z vsega sveta, so odkrili prejšnji teden. V kitajski prestolnici izvajajo preventivna testiranja populacije, da bi lažje zajezili širjenje virusa. Številne soseske so v karanteni, šole pa zaprte.

V petek so prekinili tudi avtobusne povezave iz Pekinga v druge province. Prav tako je bilo odpovedanih že številni poleti, prepovedano je tudi vsako nenujno potovanje iz mesta. Tisti, ki vseeno morajo zapustiti mesto, pa morajo pokazati negativni test na okužbo s koronavirusom, ki ne sme biti starejši od sedmih dni, še navaja dpa.

Zadnje novice

Sorodne vsebine