18.2 C
Ljubljana
četrtek, 30 maja, 2024

Zaveznik Fajonove: “Manj ogrevajte, vozite se s kolesom, namesto pranja, oblačila prezračite”

Piše: Ivan Šokić

Podpredsednik Evropske komisije in tesen zaveznik predsednice SD Tanje Fajon državljanom Evropske unije predlaga, da podprejo Ukrajino in sankcije proti Rusiji tako, da se manj tuširajo, manj vozijo z avti in namesto pranja, umazana oblačila prezračijo. Podobne ideje imajo tudi nemški in italijanski levičarji na oblasti.

Frans Timmermans, podpredsednik Evropske komisije in tesen zaveznik predsednice SD Tanje Fajon meni, da bi morali državljani držav članic EU za uspeh sankcij proti Rusiji žrtvovati nekaj lastnega udobja. “Manj ogrevajte, vozite se s kolesom, namesto pranja, oblačila prezračite,” je na zasedanju Odbora Evropskega parlamenta za okolje, javno zdravje in varnost hrane našteval TImmermans.

Življenjski stroški so v EU v zadnjih mesecih zahvaljujoč sankcijam proti Rusiji strmo narastli, leva politika tako na EU ravni kot v velikih evropskih državah kot sta Nemčija in Italija pa pričakuje, da se bodo državljani EU žrtvovali, manj ogrevali, manj tuširali, manj skrbeli za osebno higieno.

Gre za preusmerjanje pozornosti javnosti. Bruseljski birokrat, kakršen je Timmermans si lahko privošči povišane cene goriv, elektrike in živil. Po dostopnih podatkih nizozemski politik davkoplačevalce EU letno stane več kot 330 tisoč evrov.

“Energenti bodo od sedaj veliko dražji,” medtem priznava vodja Timmermansovega kabineta Diederik Samsom. Po Samsomovem mnenju so bile cene energentov zadnjih 40 let hudo prenizke. Samsom vztraja, da “smo” profitirali na račun planeta Zemlje in geopolitičnih ravnovesij, kar naj bi bilo potrebno popraviti tako, da sedaj “več plačujemo za energijo in tudi hrano.” Samsom letno zasluži približno 200 tisoč evrov, njegovo premoženje pa je ocenjeno med ena in pet milijonov evrov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine