18.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 julija, 2021

Zaradi turške ofenzive se na zahodu Nemčije spopadajo Kurdi in Turki

V mestu Herne na zahodu Nemčije je ponoči zaradi turške ofenzive proti Kurdom na severu Sirije izbruhnil množični pretep med kurdskimi in turškimi priseljenci, je sporočila nemška policija. Nasilje med Turki in Kurdi v nemški zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija je sicer v zadnjem času pogosto.

 

V nočnem pretepu v Herneju je bilo udeleženih okoli 60 ljudi, ki so imeli po navedbah policije pri sebi palice. Med skupinama je posredovala policija, ki je pri tem uporabila solzivec, na spletu navaja nemški časnik Welt. Lažje je bil poškodovan en človek.

Policija je v povezavi s pretepom podala štiri prijave, med drugim zaradi kršenja javnega miru in telesnih poškodb.

Pretep je izbruhnil pred kavarno, ki je bila pred enim tednom poškodovana med protesti Kurdov proti turški ofenzivi na severu Sirije. Tudi tedaj so se spopadli turški in kurdski priseljenci, pri čemer je bilo poškodovanih več ljudi.

V nemški deželi Severno Porenje-Vestfalija so sicer pripadniki kurdske skupnosti pripravili že več protestov proti sirski ofenzivi proti Kurdom, ki se je začela pred dvema tednoma. Ob robu protestov so se protestniki že večkrat spopadli s pripadniki turške skupnosti. Sobotni protest v Kölnu je medtem minil mirno.

Zadnje novice

Sorodne vsebine