10 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Zaradi globalne pandemije se zapira tudi Latinska Amerika

Tudi Južna Amerika se ni uspela izogniti globalni pandemiji novega koronavirusa, ki je tja prišla z manjšim zamikom. Države se s pandemijo spopadajo z ostrimi ukrepi. Za vas smo pripravili osvežen pregled stanja in najnovejših ukrepov Brazilije, Argentine, Kolumbije, Venezuele, Ekvadorja in Bolivije.

 

Zaradi globalne pandemije novega koronavirusa se vase zapira tudi Južna Amerika. V Braziliji je bilo po zadnjih podatkih okuženih že 621 oseb, kar je 193 več kot dan prej, zabeležili pa so tudi 7 smrtnih žrtev, kar je 3 v primerjavi s prejšnjim dnem. Kljub priporočilom Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) tam še vedno izvajajo testiranje zgolj na kritičnih primerih. Ukrepi za zajezitev virusa so po zveznih državah različni. Zvezno okrožje, kjer je glavno mesto Brasília na primer zapira vse trgovine, banke in ostale nenujne storitve, razen živilskih trgovin in lekarn. Sao Paulo od danes do 5. aprila ukinja javno življenje, odprte bodo le živilske trgovine in lekarne.

V ponedeljek Brazilija zapira svoj zračni prostor
Brazilija je že v torek popolnoma zaprla svojo kopensko mejo z zaradi socializma obubožano Venezuelo, v četrtek je to storila tudi na mejah z ostalimi državami in prepovedala vstop njihovim državljanom. Izjema je Urugvaj, v zvezi s katerim bo uveden poseben režim. Zračni prostor nameravajo za 39 dni zapreti s ponedeljkom. Mednarodni avtobusni promet je ukinjen, nekatere zvezne države pa so že prepovedale tudi notranji avtobusni prevoz.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine