23.5 C
Ljubljana
petek, 20 maja, 2022

Zaradi brodoloma čolna ob obali Floride je 38 pogrešanih migrantov

Piše: Jože Jan

Vsaj ena oseba je umrla, 38 pa jih pogrešajo. Ameriško oblast je na tragedijo opozorila posadka ribiške ladje, ki je v torek na vzhodni obali ZDA našla moškega, ki je sedel na prevrnjenem trupu potopljenega čolna.

Edini preživeli je povedal, da so v soboto zvečer odpluli iz Biminija na Bahamih in da jih je kmalu zatem prizadela nevihta. Nihče od potnikov ni imel rešilnega jopiča. Ameriška oblast meni, da je čoln bil uporabljen za tihotapljenje migrantov.

Poveljnica obalne straže na območju Miamija Jo-Ann Burdian je izjavila, da so v sredo našli truplo in ga prepeljali v Fort Pierce. Dodala je, da z letalom iščejo preživele.

Otok Bimini se nahaja na zahodnem delu Bahamov, le 129 kilometrov od Miamija in je pogosto uporabljena pot za tihotapljenje ljudi med Bahami in Združenimi državami. Incidenti s čolnarji so običajni ob obali Floride in v mnogih primerih vključujejo migrante s Kube in Haitija, ki poskušajo doseči ZDA. Prejšnji petek je obalna straža poročala o odkritju 88 Haitijcev v preobremenjenem čolnu, ki so ga zasledili na zahodu Bahamov.

»Plovba po Floridski ožini v preobremenjenih in neprimernih plovilih je izjemno nevarna in lahko povzroči velike nesreče z izgubo življenj,« je v izjavi sporočila ameriška obalna straža.

Vir: BBC

Sorodne vsebine