12.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

Zakaj je po »islamski revoluciji« v Afganistanu ter včerajšnjih krvavih napadih na letališču v Kabulu tudi Evropa bistveno bolj ogrožena

Piše: Blagovest.si

Sedaj je dokončno jasno, da je v Afganistanu vrag odnesel šalo, kot se temu reče. Po nedavni prepustitvi oblasti skrajnim talibanom, katerih ravnanje močno spominja na obnašanje komunistov maja 1945 na Slovenskem, ter begu številnih Afganistancev iz države je prišlo do tega, česar so se najbolj bali: zbudila se je Islamska država in udarila tam, kjer najbolj boli: med množico tistih, ki iščejo možnost čim prejšnjega pobega iz države.

Tako je postalo jasno, da bo umik Američanov iz te azijske države sprožil nov vzpon skrajnega islamizma. Več o napadih si sicer lahko preberete TUKAJ in TUKAJ.

A tudi če se nam zdi Afganistan daleč in si morda pišmeuharsko mislimo, češ pa naj se pobijejo med sabo, ne smemo pozabiti, da je tam še vedno krščanska manjšina, ki zaradi nasilnega obnašanja novih oblastnikov hitro kopni. Po poročanju očividcev in vodij krščanskih skupnosti, ki so uspeli vzpostaviti stik z mednarodno skupnostjo, Talibani hodijo od vrat do vrat, ugrabljajo dekleta in grozijo. Že posedovanje Svetega pisma je lahko zadosten razlog za smrtno kazen, celo če ga ima kdo inštaliranega na mobilnem telefonu. A najhujše šele prihaja, saj pričakujejo, da ko se bodo koalicijske sile zveze Nato umaknile iz države, bodo skrajneži imeli povsem proste roke. Že zdaj pa je jasno, da bodo državo lahko zapustili le redki. Večina tistih, ki so upali na pobeg iz države, bo na milost in nemilost prepuščena divjaštvu islamistov.

Celoten članek lahko preberete TUKAJ

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine