3.6 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Za vrnitev časti našim vladarjem”: 20 generalov poziva Macrona, naj brani domoljubje

Piše: C. R. / UME

Na pobudo Jean-Pierra Fabre-Bernadaca, poklicnega častnika in direktorja spletne strani Place Armes, je približno dvajset upokojenih generalov, sto visokih častnikov in več kot tisoč drugih vojaških uslužbencev nujno pozvalo politični razred k boju proti razpadu države.

Predsednika Emmanuela Macrona so pozvali, naj brani domovino, ki jo po njihovem mnenju ogrožajo islamizem in horde iz predmestij:

»Gospod predsednik,

Gospe in gospodje iz vlade

Gospe in gospodje v Parlamentu,

To je težka ura, Francija je v nevarnosti, grozi ji več smrtnih nevarnosti. Mi, ki tudi v upokojitvi ostajamo vojaki Francije, ne moremo ostati ravnodušni do usode naše države v sedanjih okoliščinah.

Naša trikolora ni le kos blaga, temveč simbolizira tradicijo tistih, ki so ne glede na barvo kože ali veroizpoved skozi stoletja služili Franciji in zanjo žrtvovali svoja življenja. Na teh zastavah je z zlatimi črkami napis “Honneur et Patrie”. Naša čast je danes obsoditi razkroj, ki je prizadel našo državo.

– Razkroj, ki ima z nekakšnim antirasizmom le en cilj: ustvariti na naših tleh nelagodje, celo sovraštvo med skupnostmi. Danes nekateri govorijo o rasizmu, indigenizmu in dekolonialnih teorijah, vendar si ti sovražni in fanatični zagovorniki s temi izrazi želijo rasne vojne. Prezirajo našo državo, njene tradicije in kulturo ter jo želijo razkrojiti, tako da ji odvzamejo preteklost in zgodovino. Tako s kipi napadajo preteklo vojaško in civilno slavo z analiziranjem stoletja starih besed.

– To je razkroj, ki z islamizmom in hordami iz predmestij vodi k temu, da se številni deli naroda ločijo in spremenijo v ozemlja, podvržena dogmam, ki so v nasprotju z našo ustavo. Toda vsak Francoz, ne glede na to, ali je veren ali ne, je doma kjer koli v Franciji; ne more in ne sme biti kraja ali okrožja, kjer ne bi veljali zakoni Republike.

– Odlašanje, ker v demonstracijah, kjer oblast uporablja sile reda kot posrednike in grešne kozle proti Francozom v rumenih jopičih, ki izražajo svoj obup, kjer ima sovraštvo prednost pred bratstvom. Medtem ko infiltrirane osebe s kapucami ropajo trgovine in ogrožajo prav te sile reda. Vendar pa ti uporabljajo le smernice, ki ste jih določili vi, vladarji, in ki so si včasih nasprotujoče.

Nevarnosti so vedno večje, nasilje se iz dneva v dan stopnjuje. Kdo bi si pred desetimi leti mislil, da bodo nekega dne pred šolo obglavili učitelja? Zdaj mi, služabniki naroda, ki smo bili vedno pripravljeni na koži – kot je zahteval naš vojaški status – ne moremo biti pasivni opazovalci takšnih dejanj.

Zato je nujno, da tisti, ki vodijo našo državo, zberejo dovolj poguma, da te nevarnosti odpravijo. Za to je pogosto dovolj, da brez pomanjkljivosti uporabljamo že obstoječe zakone. Ne pozabite, da je velika večina naših sodržavljanov, tako kot mi, naveličana vaše neodločnosti in krivega molka.

Kardinal Mercier, primas Belgije, je dejal: “Ko je previdnost povsod, poguma ni nikjer.” Torej, gospe in gospodje, dovolj je oklevanja, ura je resna, delo ogromno; ne izgubljajte časa in vedite, da smo pripravljeni podpreti politiko, ki bo poskrbela za zaščito naroda.

Po drugi strani pa se bo, če ne bomo storili ničesar, laksnost v družbi še naprej nezadržno širila, kar bo sčasoma privedlo do eksplozije in posredovanja naših aktivnih tovarišev v nevarnem poslanstvu zaščite naših civilizacijskih vrednot in zaščite naših rojakov na nacionalnem ozemlju.

Vidimo, ni več časa za oklevanje, sicer bo jutri državljanska vojna končala ta naraščajoči kaos in mrtvi, za katere boste odgovorni, se bodo šteli v tisočih.

Spodaj podpisani generali:

Generalporočnik (ER) Christian PIQUEMAL (tujska legija), generalporočnik (2S) Gilles BARRIE (pehota), generalmajor (2S) François GAUBERT, nekdanji vojaški guverner mesta Lille, generalmajor (2S) Emmanuel de RICHOUFFTZ (pehota), divizijski general (2S) Michel JOSLIN DE NORAY (mornariške enote), Brigadni general (2S) André COUSTOU (pehota), brigadni general (2S) Philippe DESROUSSEAUX de MEDRANO (četa), brigadni general (2S) Antoine MARTINEZ (letalstvo), brigadni general (2S) Daniel GROSMAIRE (letalstvo) brigadni general (2S) Robert JEANNEROD (konjenica), Brigadni general (2S) Pierre Dominique AIGUEPERSE (pehota), brigadni general (2S) Roland DUBOIS (signali), brigadni general (2S) Dominique DELAWARDE (pehota), brigadni general (2S) Jean Claude GROLIER (artilerija), Brigadni general (2S) Norbert de CACQUERAY (Direction Générale de l’Armement), brigadni general (2S) Roger PRIGENT (ALAT), brigadni general (2S) Alfred LEBRETON (CAT), zdravnik (2S) Guy DURAND (Service de Santé des Armées), kontraadmiral (2S) Gérard BALASTRE (Marine Nationale)«

Vir: Place Armes / Valeurs actuelles

Zadnje novice

Sorodne vsebine