18.5 C
Ljubljana
petek, 24 marca, 2023

Warner Bros na željo kitajskih cenzorjev iz novega filma franšize Harry Potter izbrisal dele s homoseksualno vsebino

Piše: Ivan Šokić

 Ameriški filmski studio Warner Bros. se je uklonil zahtevam cenzorjev kitajske komunistične partije. Iz filma Magične živali: Dumbledorjeve skrivnosti, ki je del franšize za otroke Harry Potter bodo umaknili prizore s homoseksualno vsebino.

Hollywoodski studio je potrdil, da so na željo kitajskih cenzorjev iz filma Magične živali: Dumbledorjeve skrivnosti izrezali šest sekund dialoga o “romantični preteklosti” med Albusom Dumbledorjem, ki ga igra Jude Law in Gellertom Gridelwaldom, ki ga igra Mads Mikkelsen.

“Kot studio smo predani varovanju celovitosti vsakega filma, ki ga objavimo,” to pa naj bi po trditvah tiskovnega predstavnika Warner Bros. vključevalo tudi reze in spremembe narejen z občutkom za potreben zadovoljevanja različnih norm in okusov po svetu.

Pri Warner Bros. vztrajajo, da umik prizorov vezanih na homoseksualnost v nobenem pogledu ne načenja duha v katerem je film nastal. Studio je sicer tudi leta 2020 javno izrazil podporo LGBTQ skupnosti in se zavzel za “več, avtentičnih LGBTQ+ zgodb, negovanje kvir talentov in vprego vseh sredstev za zavzemanje za enakost.”

Film Magične živali: Dumbledorjeve skrivnosti je od 14. aprila 2022 možno videtu tudi v slovenskih kinematografih. Brez kitajske cenzure, ki bi umaknila homoseksualno vsebino. Slovenski kinematografi takšen film opisujejo kot “družinski”.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine