22.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 2 avgusta, 2021

Vzhod Turčije stresel močan potres in zahteval smrtne žrtve

Vzhod Turčije je nocoj stresel močan potres z magnitudo 6,8. Kot je povedal turški notranji minister Suleyman Soylu, je potres po prvih podatkih zahteval najmanj štiri smrtne žrtve, poročajo tuje tiskovne agencije.

 

Pojasnil je, da sta dva človeka izgubila življenje v pokrajini Elazig, dva pa v sosednji pokrajini Malatya. “Upamo, da ne bo žrtev še več,” je še dejal minister po poročanju turške tiskovne agencije Anadolu.

Tla so se po podatkih turških oblasti stresla ob 20.55 po krajevnem času (18.55 po srednjeevropskem). Žarišče potresa je bilo v okrožju Sivrice v pokrajini Elazig na vzhodu Turčije na globini 10 kilometrov pod površjem.

Minister Soylu je povedal, da so na prizadeta območja napotili ekipe reševalcev. Po podatkih, ki jih ima ministrstvo, se je zrušilo več zgradb.

Tresenje tal so čutili v več delih vzhodne Turčije.

Potresi so v Turčiji, ki leži ob več tektonskih prelomnicah, sicer pogosti. Za enega najhujših velja potres iz leta 1999, ki je z magnitudo 7,4 prizadel mesto Izmit na zahodu Turčije. Takrat je umrlo več kot 17.000 ljudi, med njimi okoli tisoč v Istanbulu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine