1.9 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

Vsiljevanje OVE povečuje rabo premoga

Piše: Domen Mezeg (nova24tv.si)

Vse koalicijske stranke se zavzemajo za utopijo obnovljivih virov energije. Ukinjanje jedrskih elektrarn in fosilnih goriv pa na koncu vselej privede do boleče streznitve in še več premoga!  

Slovenija fanatično sledi nemški zeleni religiji in smernicam, ki jih je postavil nekdanji podpredsednik Evropske komisije Frans Timmermans (tukaj). Gre za tragikomedijo, v kateri imajo vlogo tudi slovenske koalicijske partnerice (Svoboda, SD in Levica), tempo na domačem odru pa diktira nadvladni Glas ljudstva. V združenju zahtevajo: “Najkasneje do leta 2030 moramo v Sloveniji opustiti rabo premoga in si prizadevati za opustitev fosilnega plina do leta 2030, najkasneje pa do 2035. Ta cilj je treba uradno sprejeti do konca leta 2022 in do konca leta 2023 pripraviti načrt čimprejšnjega prehoda k 100-odstotnim obnovljivim virom energije.” Premierju Robertu Golobu to zagotovo ugaja zaradi družinskega biznisa … (tukaj).

Kje je levičarska “kritična misel”? Zakaj se ne učimo iz nemških napak?

Spomnimo, da gre za vižo, ki jo dirigira tudi Rusija. Dolga leta je Vladimir Putin finančno spodbujal okoljske organizacije za boj proti koriščenju evropskega plina, da bi Rusija lahko prodajala svojega in financirala orožarsko industrijo (tukaj). Po opuščanju ruskega plina pa ostaja … Premog! Kje je t. i. “kritična misel”, ki jo levica neizmerno ceni?! Zakaj se ne učimo iz nemških napak?! Elektrika postaja “svinjsko draga”, vetrnice in sončnice pa ne morejo potešiti naših pričakovanj. In namesto da bi se čimprej lotili izgradnje drugega bloka jedrske elektrarne, bomo rajši počakali, da nam bo še težje in bo vnovič potrebnega več premoga …

Nadvladni Glas ljudstva Slovenijo peha na pot še intenzivnejše rabe premoga. (Foto: zajem zaslona)

Zelena histerija je v Nemčiji privedla do tega, da se največ elektrike proizvede s pomočjo premoga. (Foto: posnetek zaslona, Twitter)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine