15.5 C
Ljubljana
sobota, 28 maja, 2022

Vsaj eden od napadalcev, ki se je razstrelil pred katoliško cerkvijo v Indoneziji, je zanesljivo islamist!

Piše: C.R.

V eksploziji bombe, ki je danes odjeknila pred katoliško cerkvijo v mestu Makasar v Indoneziji, je bilo poškodovanih več ljudi. Po navedbah tamkajšnje policije sta se razstrelila dva samomorilska napadalca, eden od njiju je bil član islamistične skupine Džama Anšarut Daula, ki podpira skrajno skupino Islamska država.

Po navedbah duhovnika je eksplozija odjeknila pred cerkvijo, ko se je končala maša. Poškodovanih naj bi bilo najmanj 14 ljudi, nekateri huje, je sporočil tiskovni predstavnik policije Argo Yuwono. Med ranjenimi so tudi trije varnostniki.

Argo je pojasnil, da sta dva osumljenca skušala priti na območje cerkve na motorju, ko so ju ustavili varnostniki. Eksplozija je odjeknila pred glavnim vhodom, je dodal. V času eksplozije so verniki ravno zapuščali cerkev.

S posnetkov je razvidno, da je policija zavarovala območje okrog cerkve. Poškodovani so avtomobili, ki so parkirani v bližini.

Odgovornosti za napad doslej ni prevzel še nihče.

Indonezijo je leta 2018 pretreslo več samomorilskih napadov na cerkve in policijsko postajo v mestu Surabaya, za katere je odgovornost prevzela skrajna skupina Islamska država. Najbolj smrtonosen napad islamskih skrajnežev v Indoneziji je bil leta 2002 na Baliju, v katerem sta umrla 202 človeka, med njimi so bili predvsem tuji turisti.

Danes smo že poročali, da so islamisti morili tudi v Mozambiku.

Sorodne vsebine