11.1 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Vreme hudo nagaja: ob hrvaški obali rdeče opozorilo zaradi neurja

Hrvaški hidrometeorološki zavod je razglasil rdeče opozorilo za širše območje Reke, kjer pričakujejo sunke vetra s hitrostjo do 165 kilometrov na uro. Neurje je minulo noč zajelo dalmatinske otoke, posebej Hvar. Posamezni odcepi na hrvaških avtocestah, ki povezujejo obalo z notranjostjo države, so odprti samo za osebna vozila.

 

Najmočnejšo burjo pričakujejo ob obali pri Velebitu. Dosegla naj bi hitrost tudi do 165 kilometrov na uro. Za hrvaško Istro ter severno in srednjo Dalmacijo so napovedali sunke vetra s hitrostjo do 85 kilometrov na uro. Na skrajnem jugu Dalmacije so možni vodni tornadi in toča, je poročala hrvaška televizija HTV.

Močno neurje z dežjem in grmenjem je nekaj po polnoči zajelo otoke v srednji Dalmaciji. Največ dežja je padlo na otoku Hvar, kjer so namerili 21 litrov na kvadratni meter. Veliko dežja je padlo v kratkem času, kar je ponekod povzročilo tudi hudournike, je poročal spletni portal dalmacijadanas.hr. Podobno močno neurje je zajelo tudi otoka Brač in Šolta ter mesto Trogir.

Zaradi močne burje je samo za osebna vozila odprt odcep avtoceste Zagreb-Split med Svetim Rokom in Posedarjem. Podobna omejitev velja tudi na avtocesti Reka-Zagreb med odcepom Delnice-Kikovica, je sporočil hrvaški avtoklub (Hak).

Zadnje novice

Sorodne vsebine