14.3 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

VOX je kršil tabu: Stroški tujih »MUFL«

Piše: Franck Deletraz

To vemo že dolgo: če globalistične elite, ki so prevzele oblast v državah zahodne Evrope in jih spremenile v prave orwellovske režime, nekaj najbolj sovražijo, je to, da si nekateri upajo nasprotovati uradni ideologiji in vznemirjati politično korektne ljudi, zlasti pri vprašanju priseljenske invazije. Najnovejši primer kaže na neverjeten izbruh sovraštva, s katerim se že nekaj tednov sooča mlada španska nacionalistična stranka VOX, ker si je drznila svoje rojake opozoriti na previsoke stroške tako imenovanih »MUFL« (nemška kratica za »mladoletni begunec brez spremstva«), ki so na iberskih tleh.

4.700 evrov na mesec za “MUFL” 

V tej “aferi” gre za volilni plakat, ki so ga podporniki stranke VOX pred nekaj dnevi v okviru kampanje za regionalne volitve 4. maja nalepili na stene ene od primestnih železniških postaj v Madridu. Plakat ni niti rasističen niti podžigajoč, vendar ima po mnenju socialističnega predsednika vlade Sáncheza in lobija za priseljevanje to slabost, da prikazuje dejanske stroške, ki jih španska družba utrpi zaradi tako imenovanih “mladoletnih beguncev brez spremstva”, ki vsako leto na desettisoče ljudi prihajajo na Staro celino. Na tem plakatu je na eni strani starejša ženska z belimi lasmi žalostnega in zaskrbljenega pogleda, na drugi strani pa “MUFL” s kapuco na glavi in šalom čez usta sarkastično in provokativno gleda starejšo žensko. Vse to spremlja besedilo: “Un mena, 4.700 eur al mes, tu abuela, 426 eur de pensión/mes” (“En MUFL, 4.700 eur na mesec, vaša babica, 426 eur pokojnine/mesec”).

Prednost za tujce

To so številke in primerjava, ki ne razkrivajo le grozljivih stroškov, ki jih je za družbo pomenila invazija priseljencev, temveč pričajo tudi o dejanskem in nedopustnem dajanju prednosti tujcem, ki se danes de facto uporablja v Španiji in drugod po svetu. Zato ni presenetljivo, da je ta plakat nemudoma sprožil neverjeten izliv sovraštva levičarskih strank, nevladnih organizacij in drugih zagovornikov nenadzorovanega priseljevanja. Tudi vlada socialista Pedra Sáncheza, ki je 21. aprila uradno sporočil, da je pri madridskem državnem tožilstvu vložil pritožbo zoper VOX zaradi “spodbujanja sovraštva”, je od takrat brez oklevanja izjavil, da je “kriminalizacija otrok, ki migrirajo sami, neposreden napad na demokracijo, ki ga ne bomo tolerirali”; ministrica je – povsem resno – dodala, da “fašizem ponovno ogroža našo družbo”!

Ta članek je bil prvič objavljen v dnevniku Présent.

Vir: UME

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine