16.2 C
Ljubljana
četrtek, 23 septembra, 2021

Volilna prevara! V Pensilvaniji 221 tisoč glasov za Trumpa prišteli Bidnu, kar 941 tisoč glasov za Trumpa pa izbrisali!

Ameriški predsednik Donald Trump je sporočil, da je podatkovna analiza odkrila, da je bilo samo v Pensilvaniji 221 tisoč glasov za Trumpa prištetih nekdanjemu ameriškemu podpredsedniku Joeju Bidnu, kar 941 tisoč glasov pa je bilo izbrisanih. Med tem je v javnosti odjeknila informacija, da je Dominion, podjetje katerega stroji preštevajo glasove v najmanj 28 zveznih državah v lasti Venezuelcev, glasovnice pa so na noč ameriških predsedniških volitev procesirali v Barceloni!

“Dominion je na državni ravni izbrisal 2,7 milijonov glasov za Trumpa. Podatkovna analiza je odkrila, da je 221 tisoč glasov v Pensilvaniji za Trumpa šlo Bidnu. 941 tisoč glasov za Trumpa izbrisanih. V zveznih državah, kjer uporabljajo volilne sisteme Dominion je bilo 435 tisoč glasov za Trumpa prištetih Bidnu,” je na Twitterju opozoril ameriški predsednik Donald Trump.

A zgodba o volilni prevari, ki se je zgodila na zadnjih ameriških volitvah gre še mnogo dlje. Trumpov odvetnik in nekdanji župan New Yorka Rudi Giuliani je za Fox News razkril, da je sporno podjetje kanadsko podjetje Dominion v lasti Venezuelcev preštete glasove digitalno procesiralo v Barceloni.

Foxov novinar Lou Dobbs je pri tem razkril, da ima pet podjetij, ki v ZDA preštevajo glasove na volitvah kar 90-odstoten monopol nad “volilnim trgom”. To, da so v ZDA še preštevanje glasov spremenili v posel bomo na tej točki pustili ob strani. To, da se o teh podjetjih ve zelo malo ali skoraj nič, pa je zaskrbljujoče. Dobbs namreč ni bil prepričan ali sploh gre za ameriška podjetja, ali pa so vsa tuja, tako kot Dominion. Samo po sebi je jasno, da gre pri taki kraji glasov in volilni prevari v katero so vpletena tuja podjetja, za zunanje vmešavanje v volitve.

Vir: Nova24TV.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine