9.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Vodjo nemške mladinske podružnice stranke NPD domnevni skrajni levičarji napadli na domu, potem ko so se predstavili kot policisti

Piše: A.S.

V marcu se je v nemškem mestu Elienburg zgodil grozovit napad na regionalnega predsednika mladinske organizacije nemške desne stranke NPD, Mladi nacionalisti (Junge Nationalisten). Paul Rzehaczek je bil napaden na svojem domu, napadalci pa naj bi bili pripadniki gibanja antifa, ki so se izdajali za policiste. O tem ni bilo ne duha ne sluha v osrednjih medijih.

Po poročanju nemškega konservativnega časopisa Junge Freiheit so napadalci zgodaj zjutraj pozvonili na vrata stanovanja Rzehaczeka ob vzklikih »Odprite! Policija!«. Ko jim je odprl pa je več zamaskiranih posameznikov v jopičih na katerih je pisalo policija vstopilo v stanovanje. Nemudoma so mu ukazali naj se uleže na tla, kar je tudi naredil, misleč, da ima opravka s policisti. Zatem so ga napadli. Najprej so ga s kladivom udarili v gležnje, zatem je prejel še udarec v glavo, eden od levih skrajnežev pa ga je v obraz pošprical s solzivcem, preden so napadalci pobegnili.

Saška policija je za omenjeni časopis potrdila, da je prišlo do napada. Glede na to, da gre najbolj verjetno za skrajne levičarje s političnim motivom je preiskavo prevzela posebna komisija za levičarski ekstremizem.

Paul Rzehaczek je po napadu pristal v bolnišnici s teškimi poškodbami na nogah in na glavi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine