-1.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 29 novembra, 2021

Vodja rock skupine »Kiss« poslal močno sporočilo proticepilcem

Piše: Jože Jan

Gene Simmons, vodja legendarne rock skupine Kiss je v petek v programu »Good morning Britain« poslal močno sporočilo proticepilcem. Najprej je dejal, da je dobiti cepivo proti Covid-19 kot ustaviti se pred rdečim semaforjem. Za pevca je to vprašanje, ki presega področje individualne svobode človeka. »Ljudje, ki niso bili cepljeni, morajo prenehati s svojo sebičnostjo in razmisliti o škodi, ki jo lahko naredijo drugim ljudem«, je izjavil. »Premagaj se in pojdi se cepit!« je rekel precej jezen Simmons.

»Ne zanima nas, ali se s cepivom strinjate ali ne. Skrbi nas, da nas lahko okužite. Zato sprejmi že enkrat cepivo in zaščiti svoje bližnje, da se ne bojo od tebe okužili«, je dejal 72-letni basist in pevec, ki je napisal več mega uspešnic, kot je Rock n’Roll all night.

In šel je še malo dlje, saj je sporočil ljudem, ki menijo, da cepljenje in ostali ukrepi proti koronavirusu kršijo njihove pravice, da »niso tako svobodni, kot se jim zdi«. »No, nimaš toliko pravic, kot si misliš. Ko prideš do rdečega semaforja moraš ustaviti. Brez izbire. Ker ne gre zate, ampak za ostale ljudi, ki grejo mimo.« Zavrnitev cepiva je primerjal tudi z neprevidnostjo, če si med vožnjo ne pripneš varnostnega pasu.

Simmons ne odobrava samo cepljenje: dejal je, da bi Združeno kraljestvo moralo zahtevati tudi uporabo mask.

Pevec je intervju zaključil s temi nasveti: »Molči, spoštuj druge in se cepi. Nehaj biti tako sebičen!«

Med intervjujem je sporočil tudi, da bodo na koncertih skupine Kiss vsi udeleženci morali biti cepljeni.

V času, ko se je pojavil v Združenem kraljestvu nov porast dnevnih okužb (prvič v treh mesecih imajo več kot 50.000 okuženih na dan), so oboževalci Simmonsa masivno podprli njegovo stališče.

 

Vir: Infobae, Argentina

Zadnje novice

Sorodne vsebine