14.5 C
Ljubljana
sobota, 28 maja, 2022

Vodja nemških obveščevalcev opozarja: Islamski otroci, mlajši od 14 let, predstavljajo varnostno grožnjo!

Vodja nemške notranje varnostno-obveščevalne službe opozarja, da otroci, vzgojeni v islamističnih družinah, v Nemčiji lahko predstavljajo nevarnost za družbo. Zato se konservativni politiki zavzemajo za to, da bi se nadzorovalo tudi radikalizirane otroke, mlajše od 14 let. 

Vodja Zveznega urada za zaščito ustave (Bundesamt für Verfassungsschutz) Hans-Georg Maassen je v ponedeljek pojasnil, da otroci z islamskim zaledjem Nemčiji predstavljajo neznatno potencialno grožnjo. Medijska skupina Funke navaja vsebino novega poročila Zveznega urada za zaščito ustave, iz katerega je razvidno, da obstajajo znaki, da narašča radikalizacija mladoletnikov in mladih odraslih, ob tem pa se povečuje verjetnost, da se ta pojavi prej in hitreje.

Gre za približno 300 otrok
Dokument Zveznega urada za zaščito ustave navaja, da gre za približno 300 otrok v Nemčiji, ki se jim od rojstva dalje privzgaja ekstremistični pogled na svet, ki legitimira nasilje nad drugimi in degradira tiste, ki niso del njihove skupine. Zaradi tega prihaja do vznemirjanja glede družin, ki so potovale na Bližnji Vzhod, kot tudi tistih v Nemčiji.

Tiskovni predstavnik Krščanske socialne unije Stephan Mayer navaja, da bo predlagan ukrep pozitivno vplival tudi na otroke, ki so izpostavljeni ekstremistični vzgoji, saj so na krizna žarišča v Siriji in Iraku potovali tudi otroci. Minister za notranje zadeve CDU Severnega Porenja-Vestfalije Herbert Reul zagovarja stališče, da oblasti potrebujejo ustrezne instrumente za soočenje s travmatiziranimi in nasilnimi povratniki, ki so mlajši od 14 let. Sicer je bila starost za nadziranje leta 2016 znižana s 16 na 14 let.

N. Ž./Nova24TV

Sorodne vsebine