-2.1 C
Ljubljana
torek, 25 januarja, 2022

Viktor Orbán: Živimo v realnosti, medtem ko EU živi v mehurčku

Piše: Álvaro Peñas

Enaindvajsetega decembra 2021 je madžarski premier Viktor Orbán na novoletni tiskovni konferenci odgovarjal madžarskim, angleškim in nemškim novinarjem. Breizh-Info je izbral in prevedel naslednja vprašanja, ki bodo morda zanimiva za zahodnega bralca.

Noémi Németi (madžarska televizija): Predsednik vlade, rad bi vas vprašal o več vprašanjih. Najprej, kakšen vpliv bodo imeli ukrepi, ki jih je vlada doslej sprejela v okviru tretjega odmerka cepiva, na nov val pandemije, širjenje različice Omicron in prihod cepiv za posamezne različice, ki ste jih omenili. Ali vlada razmišlja o novih ukrepih, da bi povečala trenutno splošno 60-odstotno stopnjo cepljenja in spodbudila čim več ljudi, da prejmejo tretji odmerek?

Viktor Orbán: Še vedno menimo, da je tretji odmerek nujen, zato v zvezi s tem ne nameravamo ničesar spreminjati. Ne glede na to, kakšna cepiva bodo na voljo, še naprej pozivamo vse, da se cepijo s poživitvenim cepivom. Eden od očitnih pristopov bi bila uvedba obveznega cepljenja, kar nekatere države tudi poskušajo storiti. Osebno bi se temu rad izognil. Pravkar smo govorili o madžarskem kulturnem kontekstu in na splošno o nacionalnem duhu. Mislim, da je madžarska miselnost ali instinkt takšen, da bi se ljudje še bolj upirali obveznemu cepljenju, kot se zdaj upirajo prostovoljnemu cepljenju. Zato je lažje doseči srca in misli ljudi s prepričljivimi argumenti kot s silo.

Več preberite TUKAJ

Zadnje novice

Sorodne vsebine