11.6 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

(VIDEO) Žalosten klavski pohod somalijskega migranta v Nemčiji: Neuradno ubil tri ljudi in jih šest ranil!

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Policija je v nemškem kraju Würzburg ustrelila in nato prijela terorista iz Somalije, ki naj bi po poročanju lokalnih medijev zabodel tri ljudi, šest pa jih ranil.

Nemški mediji poročajo o veliki policijski operaciji v nemškem kraju Würzburg, v kateri so prijeli terorista, 24-letnega somalijskega migranta, ki naj bi v klavskem pohodu ubil tri ljudi, šest pa jih ranil. Policija o številu žrtev še ni sporočila uradnih podatkov.

Na socialnih omrežjih pa se je pojavil tudi posnetek napadalca, kjer se vidi, da gre za temnopoltega Afričana z velikim nožem, ki se je spopadal z enim izmed tamkajšnjih moških, poleg pa so nato prišli tudi policisti. Policija je napadalca ustavila s strelom v nogo.

Bavarski ministrski predsednik Markus Söder je v odzivu na napad dejal, da je pretresen. “Žalujemo z žrtvami in njihovimi družinami,” je zapisal na Twitterju. Zahvalil se je tudi vsem mimoidočim, ki so se zoperstavili napadalcu.

Podoben napad se je na vlaku v Würzburgu zgodil julija 2016, ko je 17-letni afganistanski begunec s sekiro in nožem huje ranil štiri ljudi. Policija ga je ustrelila, poroča STA.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine