-1.1 C
Ljubljana
torek, 25 januarja, 2022

(VIDEO) Velik grozljiv požar v Dalmaciji!

Piše:  Luka Perš (Nova24tv)

Hrvaški gasilci se spopadajo s hudimi požari v Dalmaciji. V boju z ognjenimi zublji tako pomagajo gasilci Tragira, Kaštela, Solina in Splita.

Požar v zaledju Trogirja gasi 72 gasilcev s 24 gasilskimi vozili, vpleteni pa so bili tudi trije Kanadčani in helikopter, so sporočili iz okrožnega gasilsko -operativnega centra v Splitu. Hrvaški mediji razmere opisujejo kot kaotične, gasilci pa dajejo vse od sebe, je za portal Dalmacija Danas povedal gasilec, ki je bil na terenu. Pri gašenju jim pomaga helikopterji MI-8. Zgorela je tudi hiša v zaselku Hrabar, piše Slobodna Dalmacija.

Zaradi bližine požara daljnovodu so prebivalci Segeta Gornjega in Marinske Zagore že odrezani. Kot je dalmatinski portal izvedel od Pera Bilasa, pomočnika direktorja splitskega letališča, so zaradi požara v bližini letališča več letal poslali na alternativne vzletno -pristajalne steze. Resnik ni bil zaprt, je pa prišlo do motenj v letalskem prometu.  Prišlo bo do zamude pri pristanku in nato vzletu. Letala vzletijo s splitskega letališča – pravi Bilas. Kanadčani nenehno letijo, ker je to najkrajša pot do ognja.

Gasilci delno nadzirajo situacijo
Požar se širi, nimajo ga pod kontrolo, delajo v nečloveških pogojih, da rešijo stvar. Gasilski poveljnik Slavko Tucaković je izjavil, da se situacija umirja in jo imajo gasilci že pod kontrolo. Promet v luki Split je sedaj že odprt, čeprav je obstajala možnost, da bo ogenj zajel dalmatinsko pristanišče.

Medij Slobodna Dalmacija ugotavlja, da so letala z letališča Resnik, ki niso mogla zaradi požara v Trogirju pristati na splitskem letališču, pristala v Zadru. Oblasti še sporočajo, da se vsak letalski prevoznik sam odloči, ali bo let preložil ali pa bo v težkih razmerah vseeno izveden.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine