10.7 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

(VIDEO) Trump predstavil mirovni načrt: Palestinci ga ne sprejemajo in zažigajo fotografije Trumpa in Netanjahuja!

Ameriški predsednik Donald Trump je v torek v Beli hiši skupaj z izraelskim premierjem Benjaminom Netanjahujem predstavil svoj “Posel stoletja”. “Nismo tukaj, da bi predavali – nismo tukaj, da bi drugim ljudem povedali, kako živeti, kaj naj počnejo, kdo naj bodo, ali kako naj častijo. Namesto tega smo tu, da ponudimo partnerstvo, ki temelji na skupnih interesih in vrednotah – za boljšo prihodnost za vse nas,” je izpostavil med razkritjem vizije. 

 

Za omenjeno vizijo je Bela hiša dejala, da gre v bistvu za najresnejši, najbolj realističen in podroben načrt, ki je bil kadarkoli predstavljen, torej takšen, ki bi lahko Izraelce, Palestince in regijo naredil bolj varno in uspešen.

Mirovni načrt, za katerega je Trump dejal, da sta ga že podprl premier Benjamin Netanjahu in njegov glavni tekmec Benny Gantz, bi Izraelu omogočil popoln nadzor nad naselji in nerazdeljeno prestolnico v Jeruzalemu. “Če bodo resnično pripravljeni, da sklenejo mir z judovsko državo, bo Izrael nemudoma  za to,” je zatrdil Netanjahu.

Več si lahko preberete in video TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine