3.8 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

(VIDEO) Tako to delajo tam, kjer spoštujejo davkoplačevalce: javnega uslužbenca kaznovali, ker je šel tri minute prekmalu na kosilo, davkoplačevalcem so se zato opravičili!

Uslužbenca urada za oskrbo z vodo v mestu Kobe na Japonskem so kaznovali, ker je šel na kosilo tri minute prezgodaj, poroča Japan Inside.

Vodstvo urada je zato sklicalo novinarsko konferenco, na kateri so obnašanje uslužbenca označili kot »žalostno«, davkoplačevalcem pa se opravičili.

Nadzor je namreč pokazal, da je 64-letni javni uslužbenec v zadnjih sedmih mesecih odšel prekmalu na malico kar 26-krat. Moral bo plačati 1000 jenov kazni, dobil je tudi ukor.

“Čas za kosilo se v naši družbi začne natančno ob 12. uri in traja do 13. ure. Naš uslužbenec je to pravilo prekršil in odhajal na kosilo nekaj minut prej. S tem je kršil pravila naše družbe,« je povedal človek za odnose z javnostmi družbe in se opravičil davkoplačevlacem: »Zelo nam je žal.«

Uslužbenec je prekršil zakon o javnih uslužbencih, kjer piše, da morajo biti zaposleni v javnem sektorju strogo osredotočeni na svoje delo.

Video si lahko ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine