12.8 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

[Video] STA širi laži: Zapisali “Clintonova zahteva preiskavo Trumpa zaradi spolnih napadov”, v resnici pa …

STA je objavila novico z naslovom “Clintonova zahteva preiskavo Trumpa zaradi spolnih napadov”, v resnici pa spodletela predsedniška kandidatka ni rekla ničesar takega. Namreč, v intervjuju za CBS ji je presedlo odgovarjanje na vprašanja o spolnemu nadlegovanju njenega moža in je raje preusmerila pozornost na predsednika Trumpa.

“Hillary Clinton je v nedeljo znova zahtevala uradno preiskavo ameriškega predsednika Donalda Trumpa zaradi obtožb o spolnih napadih, ki jih je deležen, poroča nemška tiskovna agencija dpa,” so zapisali na STA, kar je daleč od resnice.

V intervjuju, v katerega je Clintonova privolila, jo je CBS-ov novinar podrobno izpraševal o njenem odnosu do dejstva, da je njen mož in tedanji predsednik Bill Clinton spolno nadlegoval in posilil vrsto žensk. Najbolj odmeven je bil škandal z njegovo pripravnico Monico Lewinski, ki je morala Clintona oralno zadovoljevati v njegovi pisarni v Beli hiši.

Hillary izgubila živce
Proti Clintonu so zaradi tega tudi izglasovali ustavno obtožbo. Clinton takrat ni odstopil, njegovo odločitev je v intervjuju podprla tudi njegova žena. Kot je povedala, mu ni bilo potrebno odstopiti, saj ni šlo za zlorabo oblasti. Ker novinar ni odnehal, je postala Clintonova vedno bolj razdražena.

“So ljudje, ki vidijo incidente v 90-ih in trdijo, da predsednik ZDA ne more imeti sporazumnega spolnega odnosa s pripravnico. Moč in ravnovesje …” – Na tej točki je Clintonova prekinila novinarja. “Bila je odrasla,” je dejala, kar naj bi pomenilo, da v Billovem ravnanju ni bilo napak, in nato nadaljevala: “Naj vas vprašam tole. Kje je preiskava trenutnega predsednika, proti komur so podane številne obtožbe, ki jih zavrača, zanika in se jim posmehuje?”

Ravno to pa je tisto, s čimer se propadla kandidatka za predsednico ZDA ne more sprijazniti. Namreč, njena lastna odločitev, da je Billove žrtve v 90-ih zasmehovala, jim grozila ter jih diskreditirala kot neverodostojne, jo zdaj preganja. Clintonova ni nič zahtevala, kot poroča STA, spraševala je – zato, da bi preusmerila pogovor stran od neprijetnih tem, v katerih je sama igrala vlogo podpornice obtoženega spolnega nadlegovalca in posiljevalca.

Video https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=v3y3IaIkpkU

Ivan Šokić/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine