19.5 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

[Video] Socialna omrežja cenzurirala poziv predsednika Trumpa k umiritvi strasti!

Ameriški predsednik Donald Trump že dlje časa poudarja, da je prišlo do kraje volitev. Ob razkritju kupa nečednosti je pričel vlagati tožbe in napovedal, da se bo boril do zadnjega, da to tudi dokaže. Ko je v sredo napočil dan in se je pričelo preštevanje elektorskih glasov, je napetost dosegla vrhunec. Potem, ko se je ameriški podpredsednik Mike Pence, kot predsednik Kongresa odločil, da ne bo odigral svoje vloge pri preštevanju glasov, ki jo ta kot podpredsednik ima, so izbruhnili nasilni izgredi, ki so v vsakem pogledu nesprejemljivi. Prišlo je celo do vdora v Kongres, zato je ameriški predsednik Donald Trump pozval k umiritvi strasti. 

Potem, ko je postalo znano, da je prišlo do vdora v Kongres in celo do streljanja, je Donald Trump pozval podpornike, ki so razburjeni zaradi volilne prevare, da naj se umirijo in odidejo nazaj domov. Uvodoma je poudaril, da se zaveda, da trpijo, namreč volitve so bile ukradene. “Imeli smo volitve, ki so nam jih ukradli. Vsi vedo, da smo osvojili preprečljivo večino. Tega se še posebej zaveda druga stran. Ampak sedaj morate oditi domov, saj potrebujemo mir.”

V nadaljevanju je Trump izpostavil, da je nujno, da se spoštuje Američane in ohranja javni red in mir. “Ne želimo, da bi kdo utrpel poškodbe. Imamo zelo težko obdobje.” Po besedah Trumpa do sedaj ni bilo obdobja, ko bi se lahko zgodilo nekaj takega, da lahko ukradejo volitve. Kljub goljufivim volitvam je Trump poudaril, da je zagotovitev miru nujna. “Pojdite domov. Radi vas imamo. Ste zelo posebni, ampak pojdite domov v miru,” je bil jasen.

VEČ TUKAJ!

Zadnje novice

Sorodne vsebine