19.7 C
Ljubljana
četrtek, 8 junija, 2023

(VIDEO) Pripadniki Antife so po Budimpešti lovili nedolžne civiliste in jih brutalno pretepali

Piše: Sara Kovač (Nova24TV)

Glavno mesto Madžarske je pretresla vrsta napadov skupine pripadnikov Antife iz Nemčije, ki so po vsej Budimpešti lovili nedolžne žrtve in jih surovo pretepali z železnimi palicami.

Šokanten videoposnetek z Madžarske prikazuje levičarske skrajneže, ki lovijo žrtve, jih udarjajo z železno palico in pestmi, nato pa jih vržejo po tleh. Po navedbah policije so vse žrtve izbrali in napadli naključno v prepričanju, da se udeležujejo demonstracij.

Madžarska policija je aretirala šest storilcev, vpletenih v skupinske napade, ki so se konec tedna zgodili v Budimpešti, je v ponedeljek na novinarski konferenci povedal podpolkovnik Béla Nyerges. Po navedbah policije je bilo videti, da so levičarski napadalci delovali v  domnevi, da so pretepajo demonstrante.

Madžarska policija je sporočila, da so napadalci napadli nedolžne mimoidoče – nekateri so bili tuji turisti, drugi domačini – in jih najmanj sedem ranili, nekatere med njimi huje. Policija in obveščevalne službe še vedno iščejo več od 15 domnevnih napadalcev, šest pa so jih že aretirali. Po poročanju madžarske tiskovne agencije Magyar Nemzet je doslej po en aretiranec Madžar in Italijan, drugi pa so nemški državljani.

V zgornjem videoposnetku je razviden le eden izmed napadov, ko se je 40-letni voznik tovornjaka odpravljal v trgovino s tobakom, nato je osem pripadnikov Antife žrtev preteplo do nezavesti. Ko je obležal na tleh, so ga po obrazu poškropili s solzivcem. Po navedbah policije je bil žrtev tarča, ker je nosil oblačila v vojaškem slogu.

Policija je objavila tudi posnetke aretacij, povezanih z napadom, in razkrila tudi orožje, najdeno pri osumljencih, vključno s kladivi, svinčenimi rokavicami, železnimi palicami in solzivcem.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine