17 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

(VIDEO) Premier Janez Janša ob dnevu Evrope poudaril pomen evropskih vrednot in ljudi, ki te vrednote živijo

Voditelji 27 držav članic Evropske unije in predstavniki vseh treh glavnih institucij povezave so v skupnem video sporočilu ob dnevu Evrope, ki so ga objavili danes na Twitterju, izpostavili pomen povezane Evrope in solidarnosti, še posebej ob trenutnem soočanju s krizo zaradi novega koronavirusa. Svoje sporočilo o pomenu Evrope je delil tudi slovenski premier Janez Janša.

 

Danes mineva 70 let od predstavitve Schumanove deklaracije, predloga političnega sodelovanja v Evropi za trajen mir med evropskimi narodi. Dan Evrope v državah članicah zaznamujejo z različnimi dogodki.

Evropa je naša usoda, EU je naša zavestna izbira. Izbira v želji po miru, svobodi in blaginji. V želji po sodelovanju in povezovanju na temelju spoštovanja različnosti in skupnih vrednot evropske civilizacije. Moč in prihodnost Evrope sta v njenih ljudeh, ki te vrednote živijo,” je dejal slovenski premier Janez Janša.

Več si lahko preberete in video ogledate TUKAJ.

……………..

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine