7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

(VIDEO) Portugalska televizija je za vzor, kako se spopasti s koronavirusom, postavila Slovenijo!

Celo na Portugalskem poročajo o tem, kako uspešna je Slovenija pri spopadanju s koronavirusom ter ob tem navajajo, kateri so tisti ukrepi, ki so pripomogli k tako vrhunskemu rezultatu. Kot vidimo tudi po podatkih portugalske televizije TVI24, se Slovenija odlično spopada s covid-19 in je po številu smrtnih žrtev zaradi slednjega prav na repu lestvice. Pri tem je Janševa vlada uspešna celo tako, da so jo, skupaj s Češko, Madžarsko in Slovaško, prav posebej izpostavili!

 

V nadaljevanju objavljamo kratek izsek iz novic o covid-19 portugalske televizije, kjer je jasno rečeno: “Najbolj izreden primer je ta, da so države, ki so do sedaj bolje nadzorovale okužbo in število smrti, ki so zato lahko hitreje odpravile nekatere omejitve, države iz srednje in vzhodne Evrope ter države na Balkanu. Na Češkem, Madžarskem, Slovaškem in v Sloveniji je bilo zelo majhno število smrtnih žrtev.” Ves čas je v ozadju tudi graf, ki nosi naslov: “Najboljši evropski primeri anti-covida”.

Nadalje v portugalskem informativnem programu govorijo o tem, da obstaja veliko teorij o tem, zakaj imajo omenjene države, med njimi tudi Slovenija, tako dobre rezultate: “In to je prvi argument: odzvali so se res hitro. Samo nekaj dni je minilo med prvim primerom okužbe in prvimi ukrepi. Drugič, zaprli so meje in zaustavili širjenje covid-19.”

Več si lahko preberete in video ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine