1.9 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

(VIDEO) Policist je vklenjeno žensko, ki je ležala na tleh, brutalno brcnil v obraz

Piše: Sara Rančigaj (Nova24tv)

Dva policista v Atlanti sta bila ta teden suspendirana, zaradi grozljivega posnetka, ki se je pojavil na spletu. Na posnetku sta suspendirana policista, ki sta vklenila žensko, eden izmed njiju pa jo je vklenjeno brcnil v obraz, pri tem pa ga je druga policistka samo opazovala.

Eden izmed policistov v Atlanti si je očitno želel nekoliko izkoristiti svoj poklic, saj je med opravljanjem dolžnosti aretirano žensko brcnil v obraz, medtem ko je dvignila glavo proti njemu. Slednji je očitno tudi računal na molk svoje sodelavke, a mu je načrte prekrižal nekdo, ki je vse skupaj posnel in objavil, poroča Independent.

Posnetek, ki je zaokrožil v javnosti je tako razkril delovanje tamkajšnje policije. Čeprav sta policista zaradi groženj s pištolo žensko vklenila, pa po posnetku sodeč nista imela nobenih razlogov, s katerimi bi si slednja brco v glavo tudi zaslužila.

Policista, ki je žensko brcnil, so poslali na neplačan dopust, vsi drugi, ki so bili v bližini dogodka, pa so bili prerazporejeni na drugo delovno mesto, kjer opravljajo administrativne dolžnosti, so pojasnili na Policijski upravi v Atlanti.

Na video se je odzvala tudi družina žrtve, ki je po incidentu “popolnoma prestrašena”. Žrtvina teta, Nell Gibson, pa je nad videom zgrožena. “Ženska je ležala na tleh v lisicah. Popolnoma sem prestrašena. Sem brez besed,” je dejala.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine