2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

[Video] Podpredsednico Evropske komisije Vero Jourovo zanima medijska svoboda v Sloveniji: Pristojni ji bodo z veseljem postregli s podatki o dejanskem stanju!

“Z veseljem ji bomo postregli s podatki o dejanskem stanju. Gradiva je na tone,” se je na napoved evropske komisarke Vere Jourove, da je stopila v stik s pristojnimi slovenskimi oblastmi v zvezi z razmerami na področju svobode medijev, odzval premier Janez Janša.

 

V Evropski komisiji so za STA pojasnili, da je komisarka stopila v stik s slovenskimi oblastmi, da bi se z njimi pogovorila o pomenu svobode medijev, varnosti novinarjev in podpore medijem v trenutno težkih časih.

Slovenska vlada bo z veseljem predstavila stanje slovenske medijske krajine, saj je gradiva na tone, je napoved podpredsednice Evropske komisije komentiral premier Janez Janša. Prav je namreč, da se tudi Evropska komisija seznani, da večinski medijski prostor obvladujejo politično-gospodarske struje leve provience, ki obvladujejo medijski prostor zadnjih 30 let. Zato je vladi, ki je na oblasti komaj več kot mesec dni in spada med evropske zmagovalke v boju proti virusu covid-19, težko očitati vplive na medijsko krajino.

Za težave medijev ni odgovorna vlada
Zakaj taka panika? Medijski kartel, ki obvladuje kar 90 odstotkov medijskega trga, se težko sprijazni, da na oblasti ni levica, ki si pravico do oblasti in resnice jemlje že sama po sebi. Izguba oglaševalskega denarja in upad prodaje dominantnih medijev jih sili v nenavadne poteze, kot so tožarjenje o stanju medijev v Sloveniji.

 
 

Luka Perš

Zadnje novice

Sorodne vsebine