2 C
Ljubljana
sobota, 16 oktobra, 2021

(VIDEO) Pod predsednikom Bidnom število ilegalcev poskočilo za več kot 300 procentov!

Piše: Ivan Šokić (Nova24tv)

Število migrantov, ki čakajo pod mostom v Teksasu, da jih primejo pripadniki mejne patrulje, se je preko noči podvojilo, zdaj na takšen vstop v ZDA čaka kar 8.000 ilegalcev, so ameriški mediji poročali v petek. Če se je število ilegalcev v Trumpovem predsedniškem mandatu iz leta v leto manjšalo, pa je zdaj eksplodiralo.

S predsednikom Joejem Bidnom na čelu je odnos do priseljevanja ilegalnih migrantov v ZDA privzel radikalno drugačno dimenzijo v primerjavi s Trumpovo politiko. Tega se zavedajo tudi ilegalci, ki od predstavnikov oblasti več ne bežijo, ker bi se bali deportacije, temveč v trumah drejo proti njim.

Zračni posnetki, ki so jih uspeli narediti pri Fox News, preden so jim oblasti ukazale prizemljitev drona, kažejo morje migrantov pod mednarodnim mostom v Del Riu v Teksasu. Večina ilegalcev naj bi prihajala s Haitija. Še v sredo, 15. septembra 2021, je množica štela okoli 4.000 migrantov, dan kasneje jih je bilo že 8.200. Še več migrantov naj bi bilo na poti.

V času Trumpa število ilegalcev padalo
Fox News poroča, da je število srečanj z ilegalnimi migranti na južni meji ZDA, avgusta preseglo 200.000. To je že drugi zaporedni mesec s tako visokim število srečanj ilegalnih migrantov. V primerjavi z avgustom 2020, ko je bil predsednik države Donald Trump, gre za 317-odstotno povečanje števila migrantov. Številke pa razkrivajo, da se je število migrantov v času Trumpovega predsedovanja iz leta v leto zmanjševalo. Tako so jih avgusta 2019 našteli 62.707, avgusta 2020 pa 50.014. Pod Bidnovo taktirko so se ilegalci opogumili.

“Za to je kriv Joe Biden. Za to je kriva Kamala Harris. To je … barbarstvo,” je prepričan ameriški senator iz Teksasa Ted Cruz“Z vsem kaosom, ki ga po svetu povzroča Bidnova neodgovorna zunanja politika je lahko spregledati težave na naši razbiti južni meji,” je modroval senator Lindsey Graham“Nisem pozabil na spodletele odločitve o mejni politiki, ki jih je sprejel predsednik Biden.”

Strah pred teroristi

“Kako enostavno bi bilo teroristu prečkati našo razbito mejo? Mejo moramo takoj zavarovati. Čas je, da predsednik Biden uredi kaotične razmere na meji,” je svaril Graham. A Bidnova administracija se, namesto da bi preprečila vstop v državo ilegalcem, raje ukvarja s temeljnimi razlogi za priseljevanje migrantov iz držav Srednje Amerike v ZDA. Navajajo revščino, nasilje, korupcijo in naravne katastrofe. A s sprejetjem ilegalnih migrantov, bodo v ZDA tri od štirih naštetih nadlog samo še okrepili. Več ilegalcev v državi pomeni več revščine, več nasilja in več korupcije.

Zadnje novice

Sorodne vsebine