9.9 C
Ljubljana
sobota, 25 maja, 2024

(VIDEO) Novi zračni napadi Kijeva

Piše: Gal Kovač (nova24tv.si)

Ukrajinske oblasti so poročajo o novih zračnih napadih na državo, ki so se odvili v današnjih jutranjih urah. Napad naj bi se začel okrog 4. ure zjutraj, ko so ruska letala Tu-95 nad Kaspijskim morjem sprožile 11 vodenih izstrelkov ter dva “drona”. Ukrajinska protizračna obramba je skupaj u ukrajinskimi letalskimi silami uspela sestreliti 21 od 23 izstrelkov x-101 in x-555 ter dve brezpilotni letali. Žrtev napadov je bila prestolnica države, mesto Dnipro, kjer je prišlo do civilnih žrtev, jug Mikolajeva, pa tudi v mestu Uman, Kremenčuk in Poltava.  

V Kijevu so bili v napadu poškodovani lokalni daljnovodi v okrožju Obolonskiy in cestna infrastruktura. V mestu ne poročajo o civilnih žrtvah ali škodi na stanovanjskih zgradbah, poroča Kyiv Independet. Požar je izbruhnil v dveh nadstropjih stavbe, a so ga reševalci uspeli omejiti do 5:30 ure. V požaru je bil poškodovan otrok.

Kijev je bil nazadnje žrtev napadov 9. marca, ko so mesto napadli vodeni izstrelki in droni. Do civilnih žrtev je prišlo v napadu na mesto Dnipro, kjer sta umrla mlajša ženska in triletni otrok. Po besedah župana mesta Filatova je smrt obeh povzročil ruski raketni napad.

 

Eksplozije je bilo sicer slišati po vsej državi. V mestu Uman, ki je znano po tradicionalnem judovskem romanju ob judovskem novem letu, je bilo zaradi napadov ranjenih najmenj pet ljudi, poroča Kyiv Independent.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine