13.1 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

(VIDEO) Novi glavoboli za kanclerja Kurza! Njegova muslimanska ministrica Zadićeva dokazano obiskovala salafistične mošeje!

Potem ko je na Dunaju prisegla nova vlada pod vodstvom najmlajšega kanclerja na svetu, 33-letnega Sebastiana Kurza, in je ministrstvo za pravosodje prevzela 35-letna Alma Zadić, muslimanka po poreklu iz Bosne in Hercegovine, prihajajo na dan osupljive podrobnosti, ki razkrivajo, kdo je v resnici Zadićeva.

Prejšnji teden je Elisabeth Sabaditsch-Wolff na portalu Gates of Vienna pisala o avstrijski pravosodni ministrici Almi Zadić. Zadićeva, ki prihaja iz stranke zelenih, sebe opisuje kot predano feministko. Toda zdaj so prišli na dan posnetku njenega lanskega obiska v mošeji v Gradcu, kjer se zbirajo salafisti. Mošeja velja za zelo radikalno.

Ko je bila Zadićeva v mošeji, je pridigar govoril, da pravi muslimani ne bi smeli podpirati pravic žensk, kot jih poznajo v Avstriji in razumejo drugje na zahodu.

Gospa Zadic je bosanska muslima in političarka stranke Zeleni, ki sebe opisuje kot predano feministko. Vendar je njen obisk lani jeseni v bosanski salafistični mošeji v Gradcu povzročil nekaj zadnjih polemik, saj se zaradi ideologije, ki jo je zagovarjal v mošeji, skoraj ne bi smelo podpirati pravic žensk, kot jih razumejo v Avstriji ali kjer koli drugje na zahodu.

Mošeja v Gradcu sicer gosti znane bosanske salafistične pridigarje, kot so Elvedin Pezić, Safet Kuduzović ali Adnan Mrkonjić.

Video si lahko ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine