-2.4 C
Ljubljana
sobota, 28 januarja, 2023

(VIDEO) Napad na republikanskega kandidata

Piše: Andrej Žitnik (Nova24tv)

“Kaj dela? Zakaj so mu pustili na oder? O moj bog, spravite ga stran. Nož ima!” To se je slišalo iz občinstva, ko je nek neuravnovešenec skušal na odru zabosti republikanskega kandidata za guvernerja Lee Zeldina. Par se je začel prerivati, nato pa sta oba padla z odra.

Zbrana množica podpornikov je nemudoma posredovala in imobilizirala napadalca, ki je bil, kot je jasno videti na posnetku, oborožen s t.i. “bokserjem”, ki sta mu bili dodani dve rezili. Gre za hladno in smrtonosno orožje.

 

Zeldin je po napadu povedal, da mu je napadalec, tik preden ga je skušal zabosti, dejal: “Konec je s tabo.”

 

Lahko bi bilo veliko huje

“Na srečo sem ga lahko zgrabil za zapestje in ga za nekaj trenutkov ustavil, dokler se ga drugi niso lotili,” je za AP povedal Zeldin. “Lahko bi bilo veliko huje. Današnji večer bi se lahko končal zelo grozno. To je nesprejemljivo,” pa je incident komentiral vodja republikancev iz New Yorka. K sreči Zeldin ni huje poškodovan, utrpel je le nekaj prask, so iz njegovega štaba sporočili javnosti. Kandidat za guvernerja je le nekaj ur po napadu objavil, da bodo napadalca, zaradi popustljive zakonodaje, policisti izpustili nekaj ur po dogodku.

Tako se je odzvala njegova politična nasprotnica

Njegova politična nasprotnica, Kathy Hochul, sicer demokratka se je že odzvala na napad. Dejala je, da je bila olajšana, ko je slišala, da kongresnik Zeldin ni bil poškodovan in da je osumljenec v priporu.

Zeldin, kongresnik od leta 2015 izhaja iz okrožja vzhodni Long Island. Nekdanji vojaški častnik v rezervi v kongresu velja za zvestega Trumpovega podpornika. Pred dvema letoma je bil eden tistih kongresnikov, ki niso priznali Bidnove zmage na volitvah.

Prihajajoče volitve izrednega pomena

Američani se bodo, kot Slovenci, novembra podali na volitve. V Sloveniji bomo volili naše lokalne predstavnike in župane, Američani pa kandidate za ameriški kongres in guvernerje. Demokratom se po vseh javnomnenjskih anketah obeta hud poraz na lokalni ravni. Politični analitiki napovedujejo, da bo to ohromilo delovanje demokratskega predsednika Joe Bidna.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine