19.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

(VIDEO) Na dan prišli novi posnetki lanskega streljanja v Kenoshi

Piše: Ivan Šokić (Nova24tv)

V torek, 2. novembra 2021, so se pričele uvodne izjave v zvezi s sojenjem 18-letnemu Kylu Rittenhousu, ki je 25. avgusta 2020 med izgredi BLM v Kenoshi v samoobrambi ubil dva napadalca, tretjega pa ranil. Rittenhouse vztraja, da je nedolžen, v javnost pa so prišle informacije, da je FBI prikrival posnetke, ki dokazujejo njegovo nedolžnost.

Tožilstvo je brez trohice razuma in dokazov v odziv na zahteve izgrednikov BLM in širše levičarske medijske krajine takrat še mladoletnemu Kylu Rittenhousu obesilo napihnjeno obtožnico, ki ga je med drugim bremenila dvojnega umora in poskusa umora. Sodnik Bruce Schroeder je sicer odločil, da tožilstvo v primeru proti Rittenhousu za pobite napadalce ne sme uporabljati besede ‘žrtev’, ker je “beseda ‘žrtev’ hudo zlorabljena beseda”. Po drugi strani je Rittenhousovim odvetnikom dovoljeno, da pobite napadalce označujejo za izgrednike, roparje in požigalce.

Rittenhouse je vztrajal, da je v zvezi z vsemi obtožbami nedolžen. Trdil je, da je streljal v samoobrambi. Zdaj pa so na plano prišli še novi videoposnetki, ki kažejo, da je to res bilo tako. Višji urednik pri Human events Daily Jack Posobiec je razkril, da so pri FBI prikrivali dokazno gradivo, ki bi lahko Rittenhousa opralo kakršnekoli krivde.

Na posnetkih, ki jih je stran od javnosti držal FBI, je namreč razvidno, da so Rittenhousu grozili, preden je streljal, ravno tako pa je na posnetku viden blisk strela iz cevi strelnega orožja, ki je prišel iz smeri drhali, ki se je spravila na Rittenhousa. Na Rittenhousa so streljali, šele nato se je mladenič odzval s smrtonosno silo in še to v strogo zamejeni meri, kjer je z nekaj streli ubil dva napadalca, tretjega pa onesposobil.

Ubiti kriminalci so Rittenhousa prvi napadli
Po mnenju pravnih strokovnjakov Rittenhouse ne bi smel nikoli stopiti pred sodišče, saj bi moralo tožilstvo v kali zatreti kakršenkoli poskus preganjanja po krivem obtoženega Rittenhousa. V izgredih v Kenoshi, ki so se začeli zaradi obsojenega črnega posiljevalca Jacoba Blaka, ki je zaradi upiranja aretaciji končal kot tetraplegik, sta bila ubita dva belca oz. natančneje, prvi napadalec, 36-letni pedofil Joseph Rosenbaum, je bil jud, ki se ga judovska skupnost v ZDA otepa kot hudič križa.

Drugi ubiti, ki je Rittenhousa napadel z rolko, je bil 26-letni Anthony Huber, ki je imel v kartoteki zabeleženih več primerov nasilništva doma in obtožb napada. Tretji napadalec, prav tako kriminalec, 26-letni Gaige Grosskreutz, ki je na Rittenhousa startal s pištolo, jo je odnesel samo s strelom v roko, kasneje pa je medijem pripovedoval, da obžaluje, ker mu Rittenhousa ni uspelo ubiti. Gaige kot obsojeni kriminalec za razliko od Rittenhousa sploh ne bi smel posedovati pištole.

FBI molčal o dokazih, ki potrjujejo Rittenhousovo nedolžnost
Naravnost zastrašujoče pa je dejstvo, da so pri FBI imeli vse potrebno dokazno gradivo, za opustitev obtožnice proti Rittenhousu, a so o tem molčali. Prvi strel je usodne noči 25. avgusta 2020 v Kenoshi je izstrelil izgrednik in požigalec Joshua Ziminski. Vse ostalo, kar je sledilo, je Rittenhouse storil v samoobrambi.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine